Διορίστηκαν τα μέλη Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων και των αριστίνδην μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.4.2022

Στο διορισμό των μελών του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και των αριστίνδην μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, προέβη το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, εγκρίνοντας τις σχετικές προτάσεις του του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.


Όπως ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τρόοδους διορίστηκαν η Σούλα Κυθραιώτου Ζαβού, Πρόεδρος, ο Στέλιος Περδίκης, Αντιπρόεδρος, ο Μίλτος Δημοσθένους, Μέλος, η Χριστίνα Παπαχριστοδούλου, Μέλος, ο  Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων ή εκπρόσωπός του, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας ή εκπρόσωπός του, Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών ή εκπρόσωπός του, ο Διευθυντής Τμήματος Αρχαιοτήτων ή εκπρόσωπός του, ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου ή εκπρόσωπός του.

Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι το Ίδρυμα Πολιτισμού έχει ως αποστολή του την καταγραφή, διάσωση, μελέτη, ανάπτυξη και ανάδειξη της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παιδείας, των γραμμάτων, των τεχνών και ευρύτερα του συνόλου της παραγόμενης πολιτιστικής δημιουργίας των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους.

Προσθέτει ότι βασική επιδίωξή του είναι το πολιτιστικό «κεφάλαιο» του Τροόδους να μελετηθεί, να προστατευτεί και να αναδειχθεί, στηρίζοντας την τοπική οικονομία, εντάσσοντας την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του Τροόδους στις τοπικές δραστηριότητες και αναβαθμίζοντας το πλαίσιο ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Αριστίνδην μέλη της Συμβουλευτική Επιτροπής Κινηματογράφου διορίστηκαν η Όλγα Κούρελου, Ακαδημαϊκός με διδακτορική διατριβή στις  κινηματογραφικές σπουδές, Δώρος Δημητρίου, Θεωρητικός του Κινηματογράφου, Απόστολος Κουρουπάκης, Δημοσιογράφος, η Καθημερινή Κύπρου αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ενθέτου «Ζωή», Γιώργος Τριλλίδης,  Συγγραφέας, νομικός με μεγάλη ενημερότητα στον διεθνή και Κυπριακό κινηματογράφο, υπεύθυνος εξειδικευμένων προγραμμάτων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Πρόεδρος), Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Εκπρόσωπος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου,  Εκπρόσωπος της Ένωσης Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου

Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου είναι το αρμόδιο Σώμα που καθορίζει κριτήρια με βάση τα οποία μελετά σενάρια και προτάσεις και συμβουλεύει την Κυβέρνηση σε θέματα επιχορήγησης παραγωγής ή/και συμπαραγωγής ταινιών και γενικότερα σε θέματα που αφορούν στην πολιτική για τον κινηματογράφο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ