Γιάννης Τουμαζής ο πρώτος υφυπουργός Πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.4.2022

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος για τον διορισμό Υφυπουργού Πολιτισμού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα αποφάσισε να διορίσει τον κ. Γιάννη Τουμαζή, ως τον πρώτο Υφυπουργό Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου.

«Ο κ. Τουμαζής είναι  μία προσωπικότητα, ταυτισμένη με τον πολιτισμό του τόπου μας και την ανάπτυξη του. Διακρίνεται για την επαγγελματική του επάρκεια, το ήθος, και ιδιαίτερα την βαθιά γνώση του αντικειμένου το οποίο καλείται να διαχειριστεί.

Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού και σήμερα τον διορισμό του κ. Τουμαζή, υλοποιείται ένας στόχος δεκαετιών για τον τόπο μας, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση του κυβερνητικού σχήματος, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό μέρος του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε υφυπουργείων:

Έρευνας και Τεχνολογίας,

Τουρισμού,

Ναυτιλίας,

Κοινωνικής Πρόνοιας

και Πολιτισμού.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται κάθε επιτυχία στον κ. Τουμαζή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του κ. Τουμαζή:

Ο Γιάννης Τουμαζής, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας, Σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, και Αισθητική και Θεωρία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Amiens, στη Γαλλία όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Είναι καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Frederick, συντονιστής του προγράμματος διδακτορικών σπουδών και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Από το 1994 είναι Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ και αντιπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.

Το 2011, η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων για τη συμβολή του στον Πολιτισμό.

Το 2020 εξελέγη ομόφωνα Αντεπιστέλλον Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ