Γιάννης Τουμαζής: "Να βάλουμε τις βάσεις για μια πολιτιστική στρατηγική"

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.4.2022

Στον Πολίτη 107.6 και 97.6 μίλησε ο πρώτος υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, μετά και την ανακοίνωση διορισμού του από την Προεδρία της Δημοκρατία χθες Μεγάλη Τετάρτη.


Ο κ. Τουμαζή δήλωσε καταρχάς ότι ο διορισμός του στο συγκεκριμένο πόστο, αποτελεί για τον ίδιο τιμή, ενώ τόνισε πως είναι πολλές οι οι προκλήσεις και οι αφετηρίες.  «Θα εστιάσω και θέλω να ακούσω τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους δημιουργούς, καθότι ναι, είναι παραμελημένος » τόνισε ο Υφυπουργός. Η ίδρυση του υφυπουργείο είναι κάτι που θέλαμε οι άνθρωποι του πολιτισμού και ευελπιστώ να δούμε ένα – ένα τα θέματα και να επιλυθούν, είπε ο κ. Τουμαζής. «Είμαι ενεργό στοιχείο της πολιτιστικής μας κοινότητας και ελπίζω με την βοήθεια όλων να βρεθούν οι άκρες και να βάλουμε τις βάσεις για μια πολιτιστική στρατηγική», επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως πρέπει να μπουν στέραιες βάσεις για να αναπτυχθεί ο πολιτισμός μας και στην συνέχεια.

Σε ερώτηση για το αν στην Κύπρο είναι παραμελημένος, εξήγησε ο υφυπουργός ότι δεν είναι κυπριακό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς είναι από τις τελευταίες προτεραιότητες. «Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην Σκανδιναβία, όπου σε χώρες που έχουμε ως πρότυπο, την Σουηδία και την Φινλανδία, οι καλλιτέχνες λόγω πανδημίας αντιμετώπισαν εξίσου σοβαρά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Τουμαζής.

Ακούστε την τοποθέτηση του υφ. Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ