H Βiblioteca Reale στο Τορίνο φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών του 16ου αιώνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.5.2022

Εργα διάσημων δημιουργών του 16ου αιώνα φιλοξενούνται ως τα μέσα Ιουλίου στην Biblioteca Reale του Τορίνο. Η έκθεση ονομάζεται «In The Sign of Raffaello» και σύμφωνα με την επιμελήτρια Angelamaria Aceto, ερευνήτρια στο Ashmolean Museum της Οξφόρδης, ο Ραφαήλ δεν ήταν μόνο ένας σημαντικός ζωγράφος, ήταν επίσης αρχιτέκτονας, σχεδιαστής, αρχαιολόγος και ερασιτέχνης ποιητής.

Η έκθεση ανοίγει με έργα του Περουτζίνο ενώ η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους λάτρεις του Ραφαήλ και τους νέους καλλιτέχνες που σύχναζαν στο εργαστήριο του καλλιτέχνη.


Η τρίτη ενότητα καταγράφει το ένθερμο καλλιτεχνικό κλίμα της Ρώμης με έργα των Παρμιτζιανίνο, Πουπίνι , Μπάτσιο και Μπαρτινέλλι.


(ΚΥΠΕ-ΑnsaMed/ΚΧΡ/ΘΝΕ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ