Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Νόρμαν Φόστερ θα ανοικοδομήσει ξανά το Χάρκοβο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.5.2022
Το Χάρκοβο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της εισβολής, με τις οργανώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς να προειδοποιούν για "βάρβαρη καταστροφή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς" στην πόλη. Φωτο: EPA/Andrzej Lange POLAND OUT

Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Νόρμαν Φόστερ συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Χάρκοβο για να συζητήσουν την ανοικοδόμηση της ουκρανικής πόλης μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.


Ο Φόστερ, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου βρετανικού αρχιτεκτονικού στούντιο Foster + Partners, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ihor Terekhov στη Γενεύη για να συζητήσουν την "αποκατάσταση της πόλης" στην ανατολική Ουκρανία πριν λίγες εβδομάδες.

"Αναλαμβάνω να συγκεντρώσω τα καλύτερα μυαλά με τις καλύτερες δεξιότητες σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και μηχανικής στον κόσμο για την αναγέννηση της πόλης του Χάρκοβο", δήλωσε ο Φόστερ.

foster-n_0
Ο Νόρμαν Φόστερ. Φωτο: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ian Goldin και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ed Glaeser, ο Terekhov εξήγησε το όραμά του για το μέλλον της πόλης.

Η πόλη, που βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Ο Φόστερ, ο οποίος προετοίμασε ένα σχέδιο διακήρυξης για την ανοικοδόμηση του Χάρκοβο πριν από τη συνάντηση, εξήγησε ότι το πρώτο βήμα προς την ανοικοδόμηση θα είναι η προετοιμασία ενός masterplan.

Πηγή: lifo.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ