Η παραγωγός Janine Teerling στο EFP Producers on the Move του Φεστιβάλ Καννών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.5.2022

Η παραγωγός Janine Teerling επιλέχθηκε στην ομάδα των 20 Ευρωπαίων παραγωγών για το πρόγραμμα EFP Producers on the Move μέρος του Φεστιβάλ Καννών. Είκοσι από τους πιο υποσχόμενους, ανερχόμενους Ευρωπαίους παραγωγούς επιλέχθηκαν από την.Ευρωπαϊκή Προώθηση Ταινιών (EFP) για να λάβουν μέρος στην υβριδική πλατφόρμα προώθησης και δικτύωσης υψηλού προφίλ του EFP πριν και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών (17 - 28 Μαΐου 2022).


Οι 20 παραγωγοί από 20 διαφορετικές χώρες που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα από τις υποψηφιότητες που υπέβαλαν οι οργανώσεις μέλη του EFP είναι: Johannes Schubert (Αυστρία), Maarten Schmidt (Βέλγιο), Katya Trichkova (Βουλγαρία), Janine Teerling (Κύπρος), Vladimír Lhoták (Τσεχία), Evelin Penttilä (Εσθονία), Judith Lou Lévy (Γαλλία), Ketie Danelia (Γεωργία), Alexander Wadouh (Γερμανία), Ioanna Bolomyti (Ελλάδα), Jessie Fisk (Ιρλανδία), Alessandro Amato (Ιταλία), Derk-Jan Warrink (Ολλανδία), Marija Dimitrova (Βόρεια Μακεδονία), Andrea Berentsen Ottmar (Νορβηγία), Kuba Kosma (Πολωνία), Diana Păroiu (Ρουμανία), Jakub Viktorín (Σλοβακική Δημοκρατία), Felipe Lage Coro (Ισπανία) και Stefan Eichenberger (Ελβετία).

Αυτή η αποκλειστική ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα εξατομικευμένο υβριδικό πρόγραμμα προκειμένου να προωθήσει τις διεθνείς συμπαραγωγές, να εντείνει την ανταλλαγή εμπειριών και να βοηθήσει στη δημιουργία νέων επαγγελματικών δικτύων. Το διαδικτυακό πρόγραμμα Pre-Festival, το οποίο ξεκίνησε χθες και διαρκεί έως τις 5 Μαΐου, περιλαμβάνει συναντήσεις ταχύτητας 1:1, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και συνεδρίες pitching. Στη συνέχεια, οι παραγωγοί θα συναντηθούν προσωπικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών από τις 19 έως τις 23 Μαΐου και θα λάβουν μέρος σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει case studies, κοινωνικές εκδηλώσεις και μια εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια μέσω των διεθνών εμπορικών περιοδικών.

Η Janine Teerling είναι Ολλανδή παραγωγός με έδρα στην Κύπρο. Από δημοσιευμένη ακαδημαϊκό στον τομέα των Μεταναστευτικών Σπουδών μεταπήδησε στην εγγενή της αγάπη για την αφήγηση ιστοριών και τη δημιουργία ταινιών. Από το 2010, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές στην εταιρεία παραγωγής AMP Filmworks την οποία ίδρυσε με τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Μάριο Πιπερίδη. Η συνεργασία της με τον Μάριο Πιπερίδη και τον παραγωγό Θανάση Καραθάνο στη μεγάλου μήκους ταινία "Smuggling Hendrix" κέρδισε το Καλύτερο Διεθνές Αφηγηματικό Feature στο Tribeca Film Festival 2018. Στη φιλμογραφία της ως παραγωγός περιλαμβάνονται επίσης οι ταινίες Patchwork 2021, Boy on the Bridge 2016, Down Payment 2015, Immortalizer 2013, The Last Remaining Seats 2011 και πιο πρόσφατα στις ταινίες που ακόμα βρίσκονται σε στάδιο μετα-παραγωγής οι Tel Aviv/Beirut και Embryo Larva Butterfly και η ταινία Africa Star που βρίσκεται σε στάδιο προ- παραγωγής. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Teerling θα παρουσιάσει επίσης την ταινία Mediterranean Fever του Maha Haj που επιλέχθηκε για να προβληθεί στην κατηγορία Un Certain Regard.

Άλλοι συμμετέχοντες του φετινού προγράμματος Producers on the Move έχουν ήδη συμμετάσχει στην παραγωγή ταινιών πολυβραβευμένων και διάσημων σκηνοθετών: ο Jakub Viktorín ήταν συμπαραγωγός στο Spoor της Agnieszka Holland και το State Funeral του Sergei Loznitsa, ενώ η Katya Trichkova συμμετείχε σε τρεις ταινίες του Stephan Komanderev, και της Evelin Penttilä σε παραγωγή του Hit Big του J-P Valkeapää.

Μερικοί από τους παραγωγούς επικεντρώνονται επίσης στις ταινίες ντεμπούτο: για παράδειγμα, η Ιωάννα Μπολομύτη ήταν η παραγωγός του πολυβραβευμένου Tailor της Sonia Kenterman και το ντεμπούτο της Assiminia Proedrou Behind The Haystacks, ενώ ο Alessandro Amato ήταν πίσω από το βραβευμένο πρώτο μεγάλου μήκους Maternal της Maura Delpero. Εν τω μεταξύ, ο Felipe Lage Coro αναπτύσσει τώρα την πρώτη ταινία του Feyrouz Serhal I Am Here But You Can’t See Me.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ