Amazon Prime: Αρνείται να προβάλει το «Shortbus» του Τζον Κάμερον Μίτσελ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.5.2022

Στο παρελθόν η πλατφόρμα επικαλέστηκε ζητήματα όπως οι ασυγχρόνιστοι υπότιτλοι και τώρα η ταινία απορρίφθηκε λόγω «προσβλητικού περιεχομένου».


shortbus


Με τον σταδιακό θάνατο των αναλογικών μέσων (video clubs, Blu-Ray, DVD κ.λπ.) ο σινεφίλ αρχίζει να αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, σε σχέση με πριν, στην εύρεση τίτλων πριν από το 2000, λες και το σινεμά ξεκίνησε τότε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα κι αν μια ταινία γυρίστηκε μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα, θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες, σεμνότυφες προδιαγραφές για να προβληθεί. Αυτό διαπιστώνουμε, διαβάζοντας ότι το Amazon Prime δεν καταδέχεται να προσθέσει στον κατάλογό του το «Shortbus» του Τζον Κάμερον Μίτσελ.

Shortbus poster


Αν μας ζητούσε κάποιος να φτιάξουμε μια πρόχειρη λίστα με δέκα ταινίες του εικοστού πρώτου αιώνα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, το «Shortbus» θα ήταν μία από αυτές. Κάτι πολύ περισσότερο από βασικός τίτλος του queer κινηματογραφικού κανόνα, το φιλμ του Τζον Κάμερον Μίτσελ είναι μια sex positive, καλόψυχη δημιουργία, μια ταινία με αντικείμενο ένα sex club που καλωσορίζει τους πάντες μαζί με τα φετίχ τους, φτάνει να υπάρχει συναίνεση, καλή προαίρεση και ευγένεια.

Shortbus-


Όπως αποκάλυψε η Oscilloscope Laboratories, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της ταινίας στις ΗΠΑ, το Amazon Prime απέρριψε για πέμπτη φορά την πρότασή τους για να συμπεριληφθεί η ταινία στον κατάλογό του. Στο παρελθόν η πλατφόρμα επικαλέστηκε ζητήματα όπως οι ασυγχρόνιστοι υπότιτλοι, τώρα η ταινία απορρίφθηκε λόγω «προσβλητικού περιεχομένου».

Ναι, το «Shortbus» είναι μια ταινία που ξεκινά με μια σκηνή αυτο-πεολειχίας (!), μα η απόφαση της πλατφόρμας γίνεται ακόμα πιο παράξενη, όταν υπάρχει π.χ. στον κατάλογο της κάτι σαν το «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ.

shortbus3


Αν, λοιπόν, η απόρριψη του «Shortbus», εκ των πραγμάτων, δεν οφείλεται στην τολμηρή εικονογραφία του, τότε ποια είναι η αιτιολογία της; Μήπως στο γεγονός ότι βλέπει τα φετίχ με καλό μάτι, εκεί που η δημιουργία του Τρίερ τα συνδέει (στα μάτια των υπευθύνων της πλατφόρμας, πάντα) με την ψυχολογική πάθηση;

Στον θαυμαστό κόσμο της νέο-πουριτανικής streaming οικιακής διασκέδασης θα δούμε κι άλλα περίεργα και θλιβερά.



Πηγή: lifo.gr/ του Γιάννη Βασιλείου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ