Εκστρατεία για τη συλλογή μουσικών οργάνων από το το Sistema Cyprus για τα 50 νέα μέλη του

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.5.2022

Εκστρατεία για τη συλλογή μουσικών οργάνων έχει ξεκινήσει το Sistema Cyprus ένα μουσικό κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών που ιδρύθηκε το 2018 προσφέροντας μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, και διασφαλίζει το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων από την κοινωνία.


cache_780x1200_Analog_medium_3247984_1285405_09052022112712

Το πρόγραμμα λειτουργεί στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία και στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.


Το Sistema Cyprus, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, "καθώς προετοιμάζεται για την έναρξη της δεύτερης του ορχήστρας, συλλέγει μουσικά όργανα για τις ανάγκες του προγράμματος επειδή ακριβώς, η μουσική οικογένεια του Sistema Cyprus μεγαλώνει και ετοιμάζεται να καλωσορίσει 50 ακόμη παιδιά τον Σεπτέμβριο του 2022".


Απευθύνεται έκκληση «να προσφέρουμε σε κάθε παιδί που ξεκινά το μουσικό του ταξίδι με το Sistema Cyprus να αποκτήσει το δικό του μουσικό όργανο».


Μουσικά όργανα όπως βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα, κόντρα μπάσα, φλάουτα, όμποε, κλαρίνα, φαγκότα, τρομπέτες, τρομπόνια, γαλλικά κόρνα, κρουστά όργανα ακόμη και αναλόγια είναι σίγουρα για κάποια παιδιά, για τα παιδιά του Sistema Cyprus.


Μέχρι στιγμής μέσω παρόμοιων ενεργειών στο παρελθόν ο κόσμος έχει δωρίσει περισσότερα από 50 μουσικά όργανα όπως βιολιά, βιολοντσέλα, κόντρα μπάσα, αρμόνια, φλάουτα, κλαρινέτα, τρομπέτες, σαξόφωνα, γαλλικά κόρνα, και άλλα μουσικά όργανα".


Η συλλογή των μουσικών οργάνων για τις ανάγκες του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει στα σημεία συλλογής στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε όλες τις επαρχίες και στο Sistema Cyprus σε Λευκωσία και Λάρνακα.


(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ