“Oι κήποι του μέλλοντος” στη Λευκωσία στα Βραβεία New European BauHaus της ΕΕ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.5.2022

Η κοινότητα Κήποι του Μέλλοντος/ Gardens of the Future της Δρ. Νατάσας Χρίστου έχουν επιλεγεί από το νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το New European BauHaus, ως η μόνη τελική υποψηφιότητα από Κύπρο για τα Βραβεία 2022.

H Δρ Νατάσα Χρίστου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αυτή η πρόκριση είναι μια εξαιρετική τιμή, μια ανέλπιστη αλλά απολύτως δικαιολογημένη διάκριση και μια καλοδεχούμενη προβολή.


download (1)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, μετά την εξέταση 1.100 συμμετοχών, τους 55 finalists -εκ των οποίων και το Gardens of the Future. Ο θεσμός βραβεύει τις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές προτάσεις σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης. Ως εκ τούτου αποτελεί εξαιρετική αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν “οι Κήποι του Μέλλοντος” τα τελευταία χρόνια στην οδό Ελπινίκης, προκειμένου να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και να εντάξουν την τοπική κοινωνία στις δράσεις τους, δήλωσε η Δρ Χρίστου.


Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παραλάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο το “χρυσό εισιτήριο” για το sustainability expo της Κομισιόν, καθώς επίσης και το χρηματικό έπαθλο των 30.000 ευρώ.


Η Δρ. Χρίστου σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει όλες τις προτάσεις μέσω του site της και να καθορίσει με τη ψήφο του τον νικητή.


Σημειώνεται πως η υποψηφιότητα των “Gardens of The Future” βρίσκεται στο link: https://prizes.new-european bauhaus.eu/?fbclid=IwAR33PInWnNiSpjQlmqJkWZmv2N-_0FqcUapKnvHgYHrhvOuUID2yxK0-O-w


Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν το email τους σε link που θα τους σταλεί και στο τελευταίο στάδιο να ψηφίσουν, αν το επιθυμούν, τους “Gardens of The Future” από την κατηγορία 2 και 2 ακόμη projects από την μπλε κατηγορία.


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ