Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χαμάλη στο Σπίτι της Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2022

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χαμάλη, με τίτλο «Αμερικανική δραματουργία  Παρουσίαση  του βιβλίου και ελληνική σκηνή (1931-1965): Eugene O' Neill, Tennessee Williams, Arthur Miller», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.


cache_780x1200_Analog_medium_3286744_803051_16052022111217

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη, η οποία συντόνισε και την εκδήλωση.


Για το βιβλίο μίλησαν, ο Σάββας Πατσαλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.


«Το μελέτημα διερευνά τη δημιουργία της αμερικανικής δραματουργίας μέσα από τους τρεις μείζονες εκπροσώπους της, τον Eugene O'Neill, τον Tennessee Williams και τον Arthur Miller, συσχετίζοντας τα έργα τους με την κατάρρευση των εθνικών μύθων και, κυρίως, αυτόν του american dream», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου.


Παράλληλα, το βιβλίο προσεγγίζει τους τρεις δραματουργούς «μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, το οποίο καθορίζεται από τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις της Ελλάδας από την Αμερική», σημειώνεται.


Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, αναφέρεται, η Μαρία Χαμάλη «επιχειρεί να φωτίσει τις διόδους εισδοχής του αμερικανικού θεάτρου στη χώρα, να ανακαλύψει τα πρόσωπα ¬κλειδιά, και να το ερμηνεύσει σε σχέση με την πορεία πρόσληψής του σε Αμερική και Ευρώπη, αναδεικνύοντάς το σε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα».


(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ