10 χρόνια Σπίτι της Συνεργασίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.5.2022

Το Σπίτι της Συνεργασίας, που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη του Λήδρα Πάλας, γιόρτασε τη 10η επέτειό του στις 14 Μαΐου, Σάββατο, με διάφορες δραστηριότητες, φέρνοντας κοντά ανθρώπους και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής. Οι εορτασμοί για τα δεκάχρονα του Σπιτιού είχαν αναβληθεί το 2021 λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19 και τους περιορισμούς στις διελεύσεις.


Εκατοντάδες άτομα επισκέφτηκαν το Σπίτι της Συνεργασίας το περασμένο Σάββατο και συμμετείχαν στις δραστηριότητες της ημέρας, γιορτάζοντας μια δεκαετία συνεργασίας και συν-δημιουργίας μεταξύ των ανθρώπων του νησιού.



Ποδηλασία και Παιχνίδι: γύρω από τη Λευκωσία σε 80 Λεπτά

Η πρώτη δραστηριότητα ήταν μια διαδραστική ποδηλατική περιήγηση στους περιφερειακούς δρόμους της παλιάς Λευκωσίας. Οι συμμετέχοντες/χουσες κλήθηκαν να φανταστούν μια επανενωμένη πόλη μέσα από το προσαρμοσμένο επιτραπέζιο παιχνίδι σκάλες και φιδάκια. Η αποστολή με τίτλο «Ο Γύρος της Λευκωσίας σε 80 λεπτά» ήταν η πρώτη δράση του έργου που διοργανώνεται από το LUCY (Εργαστήριο Αστικών Μελετών και Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Κύπρου), και το AA&U for Architecture, Art and Urbanism. Περίπου 35 άτομα συμμετείχαν στην περιήγηση με τη συνοδεία ποδηλάτων και πολλής φαντασίας, ανακαλύπτοντας πώς συνδέονται τα δύο μέρη της παλιάς πόλης όταν αυτή μετατρέπεται σε ένα κοινό, πολύ-κοινοτικό κέντρο.

KB1_8319


Ένα μουσικό ταξίδι

Το μουσικό ταξίδι της βραδιάς ξεκίνησε με παραδοσιακή κυπριακή μουσική, τιμώντας τα κοινά ακούσματα και την κουλτούρα των κοινοτήτων του νησιού. Το κοινό απόλαυσε το ζωντανό παίξιμο παραδοσιακών οργάνων, παραδοσιακούς χορούς και τσιαττιστά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την πρώτη ζωντανή εμφάνιση της μπάντας Island Seeds! Οι Island Seeds είναι μια ομάδα μουσικών που ήρθαν κοντά κατά την ηχογράφηση του τρίγλωσσου τραγουδιού «The Time is Ripe*», που κυκλοφόρησε από το Σπίτι της Συνεργασίας το 2020. Τα τραγούδια που ερμήνευσε η μπάντα συντέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και συναντήσεων που διοργανώθηκαν από το Σπίτι της Συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματός του, United by Sound.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα με τους ήχους του DJ Plasmatik!

*Το Time is Ripe είναι διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ