Η Πάτι Σμιθ τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από την Γαλλία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.5.2022
May 21, 2022 , New York, NY, USA Patti Smith headlines the events at the Brooklyn Public Library's main branch during the «Night of Ideas.» She received France's Legion d'Honneur that was presented to her by their Ambassador to the US, Philippe Etienne (in suit and tie). She followed up with a performance of her music and some reading of her poetry. She was joined on stage by her daughter, Jesse Paris Smith, on piano and Lenny Kaye, on guitar.(Andrea Renault/AFP).

Η Πάτι Σμιθ, η 75χρονη θρύλος της ροκ, ποιήτρια και λογοτέχνης έλαβε το Σάββατο το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρέσβη της Γαλλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Φιλίπ Ετιάν. Πρόκειται για το σπουδαιότερο παράσημο της Γαλλίας το οποίο της απονεμήθηκε σε εκδήλωση στο Μπρούκλιν με τίτλο «Νύχτα των Ιδεών», που είναι ένας ετήσιος μαραθώνιος φιλοσοφίας και παράστασης που διοργανώνεται από την Γαλλική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν.

Η Πάτι Σμιθ μίλησε για απερίγραπτη τιμή. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ερμήνευσε με τη συνοδεία της κόρης της στο πιάνο και του επί χρόνια κιθαρίστα- συνεργάτη της Λένι Κέϊ.


 «Για κάποιον που έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από τη γαλλική κουλτούρα, τη γαλλική λογοτεχνία, τη γαλλική τέχνη και τον κινηματογράφο, αυτή η τιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική», είπε. Το  2010 η Πάτι Σμιθ κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ για τα συγκλονιστικά απομνημονεύματά της "Just Kids".


Εξήρε το ρόλο του διαβάσματος και της βιβλιοθήκης λέγοντας ότι μεγαλώνοντας στο νότιο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ σε μια αγροτική περιοχή, βασιζόταν στα βιβλία για επεκτείνει τον κόσμο της.


 Η θρυλική Πάτι Σμιθ πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ένα νέο βιβλίο με τίτλο "A Book Of Days", μια εικαστική συλλογή εμπνευσμένη από τον αγαπημένο της λογαριασμό στο Instagram.


(ΚΥΠΕ-ΓΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ