Το Φεστιβάλ της Βενετίας θα τιμήσει για την προσφορά της στον κινηματογράφο την Κατρίν Ντενέβ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.6.2022
Actress Catherine Deneuve poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'The Truth' and the opening gala at the 76th edition of the Venice Film Festival, Venice, Italy, Wednesday, Aug. 28, 2019. (Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ θα βραβευθεί για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ της Βενετίας που πραγματοιείται από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο διάσημο Lido.

Η Ντενέβ, 78 ετών, σύμβολο του γαλλικού κινηματογράφου, θα λάβει τον Χρυσό Λέοντα τη βραδιά έναρξης του φεστιβάλ, του παλαιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο.


Η ίδια εξέφρασε τη χαρά της για το βραβείο, λέγοντας ότι βραβεύεται για κάτι που αγαπά τόσο πολύ.


Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Alberto Barbera αναφέρθηκε στον εντυπωσιακό αριθμό ταινιών της Ντενέβ, οι περισσότερες από τις οποίες είναι σημαντικές διεθνείς επιτυχίες και στα βραβεία που έλαβε στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.


Η Ντενέβ συνεργάστηκε με μερικούς από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της Ευρώπης: Roger Vadim, Jacques Demy, Luis Buñuel, François Truffaut, Roman Polanski, Marco Ferreri, Marcello Mastroianni και Gérard Depardieu.


Η ηθοποιός ήταν μια από τις βασικές φυσιογνωμίες της Nouvelle Vague.


(ΚΥΠΕ-ΑnsaMed/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ