To «Gardens of the Future» από την Κύπρο ένα από τα βραβευθέντα πρότζεκτ στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.6.2022

Το έργο «Gardens of the Future» ήταν ένα από τα δύο έργα που ψηφίστηκαν από το κοινό για να βραβευθούν στο πλαίσιο των Βραβείων του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, που ανακοινώθηκαν κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν τη Δευτέρα.

Όπως σημειώνεται, τα 18 συνολικά έργα που βραβεύθηκαν σε ειδική τελετή το Σάββατο από την Επίτροπο Καινοτομίας Μαρίγια Γκάμπριελ και την Επίτροπο Συνοχής Ελίζα Φερέιρα, αποτελούν παραδείγματα και πηγή έμπνευσης όσον αφορά τη μεταμόρφωση της καθημερινότητας και της ζωής που θέλει να προωθήσει η ΕΕ μέσω του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.


Συνολικά 1.100 έργα υπέβαλαν αίτηση το 2022. Από αυτά, βραβεύθηκαν τέσσερα σε κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες. Τα βραβευμένα έργα περιλάμβαναν ολοκληρωμένα πρότζεκτ καθώς και βραβεία σε νέες ιδέες που κατατέθηκαν από άτομα κάτω των 30 ετών.


Το «Garden of the Future» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών η οποία εργάζεται για τη μεταμόρφωση εγκαταλελειμμένου χώρου στο κέντρο της Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο βιώσιμο έργο με στόχο τη διασύνδεση των ανθρώπων στην πρωτεύουσα σε έναν πράσινο χώρο.


Από τα υπόλοιπα βραβεία, στην κατηγορία «Επανασύνδεση με τη φύση» βραβεύθηκαν πρότζεκτ από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία.


Στην κατηγορία «Ξαναβρίσκοντας την αίσθηση του ανήκειν» βραβεύθηκαν έργα από την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Τσεχία.


Τα έργα που βραβεύθηκαν στην κατηγορία «Δίνοντας προτεραιότητα σε τόπους και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» προήλθαν από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.


Στην κατηγορία «Διαμορφώνοντας βιομηχανικό σύστημα κυκλικής οικονομίας» βραβεύθηκαν πρωτοβουλίες από την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Ιταλία.


Μαζί με το «Gardens of the Future», βραβεύτηκε από το κοινό και το έργο «Βιοφωτοβολταϊκά για τη φύση και τους ανθρώπους» από την Ισπανία, το οποίο βρισκόταν στην κατηγορία των αιτήσεων από άτομα κάτω των 30.


(ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΜΧ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ