Aνοίγει και πάλι ο Οίκος της Δήμητρας για το κοινό στην αρχαία Πομπηία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.6.2022

Ο σκελετός ενός αλόγου και ο Οίκος της Δήμητρας είναι δύο νέα σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να δουν οι επισκέπτες της Πομπηίας.


Από τις 14 Ιουνίου, ο Οίκος της Δήμητρας θα ανοίξει ξανά για το κοινό μετά την αποκατάσταση των διακοσμήσεων, του ψηφιδωτού δαπέδου και του κήπου με τα χωράφια και τα σιτηρά διαφόρων τύπων, που συνδέονται με τη λατρεία της Θεάς Δήμητρας.


 Το σπίτι οφείλει το όνομά του στην προτομή από τερακότα της θεάς Δήμητρας (Ceres), θεότητας της Γης και της γονιμότητας και προστάτιδα των σοδειών, που βρέθηκε σε έναν από τους ανοιχτούς χώρους του αιθρίου και πιθανότατα σε μέρος της επίπλωσης ενός μικρού οικιακού χώρου λατρείας.


Ο θόλος υποβλήθηκε επίσης σε βελτιωτικές εργασίες, με καλλιτεχνικό φωτισμό που εγκαταστάθηκε κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών και διακοσμητικά στοιχεία. Κατασκευάστηκε επίσης  διάδρομος μεταξύ του αίθριου και των εκθεμάτων, που βρίσκονται σε γυάλινες προθήκες.


Κατά μήκος της ίδιας οδού με την ονομασία Via di Castricio, στην οποία βρίσκεται το σπίτι, οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν σε μια περιοχή απέναντι από το δρόμο τον σκελετό ενός αλόγου που βρέθηκε το 1983 από τον Amedeo Maiuri, μετά την αποκατάσταση και τοποθέτησή του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


(ΚΥΠΕ-ANSAmed/ΚΧΡ/ΓΒΑ)


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ