Ρωμαϊκή πύλη έκλεισε μετά από πτώση κομματιών αρχαίων πετρών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.6.2022

Τα ερείπια της Ρώμης είναι το αναπόσπαστο μέρος της Αιώνιας Πόλης που μπορεί να εκπλήσσει όταν μερικές φορές πέφτουν κομμάτια από αυτά.


Κανείς δεν τραυματίστηκε όταν μερικά θραύσματα έπεσαν νωρίς το πρωί της Τρίτης από την πύλη Porta Maggiore, της οποίας οι μνημειώδεις διπλές καμάρες παρείχαν κάποτε μια πύλη μέσα από τα Αυρηλιανά Τείχη του τρίτου αιώνα.

Όμως το μνημείο, το οποίο αρχικά υποστήριζε δύο από τα υδραγωγεία της πόλης και τώρα βρίσκεται πίσω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, έκλεισε προσωρινά ενώ ελέγχθηκε, σύμφωνα με δήλωση των αρχών της πόλης.

Crollo arco Porta Maggiore 14.06.2022 2


Τα θραύσματα τόφφου, είδος πέτρας που κόβεται εύκολα που χρησιμοποιήθηκε στις κατασκευές της Ρωμαϊκής εποχής, έπεσαν γύρω στις 6:15 π.μ., προσγειώθηκαν σε ένα πεζοδρόμιο «χωρίς να προκληθούν ζημιές σε ανθρώπους ή πράγματα», ανέφερε η δήλωση.

«Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να υπάρχουν περαιτέρω ζημιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι «η συνολική κατάσταση συντήρησης του μνημείου είναι καλή», σημειώνεται.

Δεν επηρεάστηκε η κανονική κυκλοφορία των πεζών ούτε η οδική κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται εδώ και καιρό για την κατάσταση των μνημείων και των δρόμων στην πόλη, η οποία προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο να δουν τέτοια θαύματα, όπως το Κολοσσαίο.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά συντήρηση εδώ στη Ρώμη», είπε η Veronica Rinaldin, 33 ετών, που εργάζεται κοντά στην Porta Maggiore, η οποία συχνά αμαυρώνεται από κατάφυτα ζιζάνια και σκουπίδια.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι ο τόφφος παρείχε μια εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη ορισμένων φυτών και οι ρίζες τους συχνά χώριζαν την πέτρα.

"Δεν συμβαίνει συχνά. Συμβαίνει εάν τα εγκαταλείψουν και τα παραμελήσουν", είπε ο αξιωματικός.

Crollo arco Porta Maggiore 14.06.2022 1-2


(ΚΥΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων/ΜΧ/ΜΚ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ