Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.6.2022

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)  που πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα υπαίθριων προβολών, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκίνησε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε 30 ταινίες μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να βρεθούν στην Πάφο, όπως από την  Ελλάδα, Ισπανία, Κένυα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Κροατία, Ρωσία, Αίγυπτο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγκάντα, Λίβανο, Ιράν, Βέλγιο, Σερβία, Κίνα, Μαλαισία.


Το κοινό όπως και κάθε χρονιά ψήφισε τις καλύτερες ταινίες της κάθε βραδιάς με το Βραβείο Κοινού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το PIFF υποστηρίζει ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους και στοχεύει στη διερεύνηση, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών. Οι ταινίες προβλήθηκαν στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη. Διοργανωτές ήταν οι Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου.


Η ταινία «Custard» του Arsen Chobanyan από τη Ρωσία κέρδισε το Βραβείο Κοινού.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ