Η Θεατρική Πορεία Λεμεσού ανεβάζει το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ο Κήπος με τα Χελιδόνια», σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη, μόνο για τρεις παραστάσεις στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ, στη Λεμεσό.
Συνεχίζοντας για περισσότερα από 20 χρόνια μια πλούσια σε περιεχόμενο παρουσία στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, η Θεατρική Πορεία επιλέγει το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, το οποίο μιλά για την τρέλα και την ανθρωπιά.
«Ο κήπος είναι το θεραπευτήριο. Τα χελιδόνια οι τρόφιμοι. Ιδρύματα – φυλακές όπου κλείνονταν άνθρωποι που έτυχε να είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, τους 'νορμάλ'. Θύματα μιας ψυχιατρικής εκδικητικότητας που αρνείτο να δει πίσω από το αντικείμενο της: την ανθρώπινη ψυχή. Τους βάφτισαν 'ψυχασθενείς', κατά κόσμον 'τρελοί'. Ακόμα κι όταν πέθαιναν, οι συγγενείς τους αρνιόντουσαν να παραστούν στη κηδεία τους. Κι όλ’ αυτά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Μπορεί και κάπου στο παρόν».
Σκηνοθεσία / Σκηνογραφία: Άδωνις Φλωρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάντια Λαμάρη
Φροντιστήριο / Επιμέλεια Κουστουμιών: Ματίνα Λαμάρη
Κατασκευή Σκηνικών: Στέλιος Στυλιανού
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Ερμηνεία (κατά σειρά εμφάνισης): Παντελής Σαββίδης, Αναστασία Λυσανδρίδου, Γιούλα Χριστοφή, Ματίνα Λαμάρη, Κούλλης Καυκαλιάς, Ανδρέας Ματθαίου
+ Πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και παραστάσεις το Σάββατο 01 Ιουνίου στις 20:30 και Κυριακή 02 Ιουνίου στις 19:30.