Παράθυρο logo
Fados, πορτογαλικό κρασί και ζωντανή μουσική
Δημοσιεύθηκε 30.05.2012
Fados, πορτογαλικό κρασί και ζωντανή μουσική

Με πορτογαλικό κρασί και fados γιορτάζει την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.


Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει στις 31 Μαΐου με την προβολή της ταινίας Fados, του Κάρλος Σάουρα.


Μετά την προβολή, θα έχει ζωντανή μουσική fado από την Κύπρια ερμηνεύτρια Marina Purita. Θα προσφέρεται πορτογαλικό κρασί.


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Εργαστήρι σε συνεργασία με την πρεσβεία της Πορτογαλίας και το Institude Camoes.


Όσο για την ταινία του περίφημου σκηνοθέτη Κάρλος Σάουρα, πρόκειται για ένα δράμα γεμάτο με τη μουσική κουλτούρα του fado. Άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και καταγωγής προβάλλουν τις βραζιλιάνικες και αφρικανικές επιρροές που δέχτηκε αυτό το είδος της μουσικής, σε μια βραβευμένη ταινία που αναδεικνύει υπέροχες φωνές.


+ Η ταινία διαρκεί 90 λεπτά. H προβολή ξεκινά στις 20:30. Πληροφορίες τηλ. 22256782 και www.politistiko-ergastiri.org.