Συναυλία τζαζ μουσικής στον Δελίκηπο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.7.2013


*
11.9999


Η ισχύς εν τη ενώσει: τρεις δραστήριοι και εκλεκτικοί πολιτιστικοί φορείς, τo Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζουν το ντουέτο των μουσικών Patrice Heral στα κρουστά και Christoph Lauer στο σαξόφωνο, σε μια συναυλία τζαζ στον «Ελαιώνα», έναν μοναδικό χώρο του Ιδρύματος Φάρος στο χωριό Δελίκηπος.



Η συναυλία τιμά την 50ή επέτειο της Συνθήκης των Ηλυσίων για τη γαλλογερμανική Φιλία και Συνεργασία.


Patrice Héral / κρουστά

Ο Γάλλος κρουστός της τζαζ Patrice Héral σπόυδασε υπό τον Alain Joule και τον Barre Phillips, παρόλο που ήταν κυρίως αυτοδίδακτος.


Μέχρι το 1990 υπήρξε μέλος της ομάδας θεάτρου του δρόμου Compagnie Malabar Paillasson και του συγκροτήματος Tropique du Cancer.


Από το 1990, έχει εργαστεί στη Βιέννη, όπου έχει συμπράξει με το σαξοφωνίστα George Graff, τον ακορντεονίστα Otto Lechner (με τον οποίο ίδρυσε επίσης την ορχήστρα Ακορντεόν Βιέννης), και τους κωμικούς Josef Hader και Otto Grünmandl.


Έχει συνοδεύσει μουσικούς, μεταξύ άλλων, των Max Nagl , João de Bruço , Toni Burger, Paul Urbanek, Karl Sayer, και Alegre Corrêa.


Ο Héral επίσης,συμμετείχε σε πολλά έθνικ πρότζεκτ  με το Σουδανό Abdel Karim al Khâbli και την τραγουδίστρια Timna Brauer, και έχει περιοδεύσει στην Ρωσία, το1994, με την τραγουδίστρια Sainkho Namtchylak.


Από το 1992, συνεργάζεται με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Etta Scollo.

Tη δεκαετία του ’90, ο Patrice Héral πηγαινοερχόταν μεταξύ της Βιέννης, του Βερολίνου, του Όσλο και της γενέτειράς του και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Gérard Pansanel, Doudou Gouirand, Frédéric Monino, Michel Marre, Terje Rypdal, Tore Brunborg, Kirsten Bratt Mountain, Nguyên Lê, Ferenc Snétberger, Steve Swallow, Ralph Towner, John Taylor και  τη Maria Pia De Vito.


Έπειτα υπήρξε μέλος ενός Τρίο με τους Arild Andersen και Markus Stockhausen, καθώς επίσης και με τους Arild Andersen και Carsten Dahl. Μεταξύ των ετών 2005 – 2007 διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ορχήστρας της Τζαζ, υπό τον Franck Tortiller,και είναι μέλος του συνόλου Pago Libre.



Christof Lauer / σαξόφωνο

Ο Γερμανός σαξοφωνίστας της Τζαζ (τένορ σαξόφωνο) Christof Lauer, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους σαξοφωνίστες της Τζαζ. Στην ηλικία των έξι ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, το οποίο και αργότερα σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Φρανκφούρτης του Μάιν. Το 1971 άρχισε να ασχολείται με το σαξόφωνο και συνέχισε τις σπουδές του υπό τον Dieter Glawischnig στο Μουσικό Κολλέγιο του Γκράτζ.

Το 1979 ο Christof Lauer έγινε μέλος του τζαζ συνόλου της Ραδιοφωνίας της Έσσης, καθώς και της τζαζ μπάντας ‘Φωνές’, με τους Heinz Sauer, Bob Degen και Ralph Hübner. Το 1993, ήταν σολίστ στην Big Band της Ραδιοφωνίας της Βόρειας Γεμανίας (NDR), το 1994 έγινε μέλος του συνόλου τζαζ και ροκ μουσικής ‘United’, στο οποίο αντικατέστησε τον Charlie Mariano. Το 1996 έγινε μέλος του Κουιντέτου Albert Mangelsdorff. Υπήρξε επίσης μέλος της Ορχήστρας Ραδιοφωνίας του Αμβούργου.

Έχει συμπράξει με μουσικούς όπως οι Palle Danielsson, Carla Bley, Michel Godard, Volker Kriegel, Michel Portal, Maria Joao, Anthony Cox, Gary Husband, Alphonse Mouzon, και Peter Erskine. Μεγάλο ρόλο στη μουσική του εξέλιξη έπαιξαν η Free Τζαζ και η μουσική του Τζον Κολτρέιν και έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Stan Getz και Albert Ayler.

Ο Christof Lauer έχει ηχογραφήσει άλμπουμ με τους Michel Godard και Mark Ducret, καθώς επίσης και με τους Jens Thomas, Gyr Lysne κ.α. Η εκλεκτή δισκογραφία του περιλαμβάνει τους δίσκους Christof Lauer (CMP Records), Bluebells (CMP Records), Blues In Mind (Act Records), Fragile Network (Act Records), και συνέπραξε σε ηχογραφήσεις με τον Kudsi Erguner, Ottomania: Sufi-Jazz-Project (Act Records), και με το Κουαρτέτο Eric Watson (Road Movies, 2004).


+ Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στο Olive Grove, στον Δελίκηπο. Η συναυλία ξεκινά στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 22663871.




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού