JAZZY NIGHTS στο WINDCRAFT MUSIC CENTRE

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 15.7.2013

Τέσσερις τζαζ συναυλίες, τέσσερα τζαζ σχήματα, δεκαέξι εξαίρετοι τζαζ μουσικοί συναντούνται στο υπόγειο του Windcraft Music Centre για να “δροσίσουν” τις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης μας. Το Windcraft παρουσιάζει τέσσερις νέες μουσικές συνεργασίες σε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένη στην τζαζ!



Δευτέρα 22 Ιουλίου, DIMITRI MIARIS TRIO feat. ACHILLEAS TOMASIDES


Αχιλλέας Τομασίδης – τενόρο σαξόφωνο


Δημήτρης Μίαρης – πιάνο


Γκρεκ Μακαμιάν – κοντραμπάσο


Μάριος Σπύρου – ντραμς


Δίνοντας τον λόγο στην «νέα γενιά» Κύπριων τζαζ μουσικών, το Dimitris Miaris Trio θα παρουσιάσει κλασικά κομμάτια της χρυσής εποχής της Τζαζ, στο στυλ bebop τζαζ πιανίστων όπως οι Bud Powell και Thelonius Monk. Στο τενόρο σαξόφωνο για αυτή την συναυλία: ο Αχιλλέας Τομασίδης.


Παρασκευή 26 Ιουλίου, TRIOSMILES feat. CHARIS IOANNOU plays the music of Wes Montgomery


Χάρης Ιωάννου - άλτο σαξόφωνο


Στέλιος Παπάζογλου - κιθάρα


Αντρέας Ροδοσθένους - μπάσο


Ρόδος Παναγιώτου – ντραμς



To Trio Smiles εμφανίζεται στην ζωντανή μουσική σκηνή της Κύπρου τα τελευταία χρόνια. Λόγω του ότι οι μουσικοί ζουν σε διαφορετικές χώρες, η ευκαιρία για κοινές εμφανίσεις δίνεται συνήθως μια φορά το χρόνο, γεγονός που κάνει τις εμφανίσεις τους ακόμη πιο ξεχωριστές! Μια επιπλέον πρόκληση για το σχήμα είναι η επιλογή ενός συγκεκριμένου θέματος για κάθε συναυλία, καθώς και η συνεργασία με φιλοξενούμενους μουσικούς. Στα προηγούμενα χρόνια τα πρότζεκτ του  Trio περιλάμβαναν συνεργασίες με τις  Gabriela Kozyra και Ελεονόρα Ρούσου παίζοντας μουσική της Joyce, με τον Γιώργο Κρασίδη σε αυθεντικές συνθέσεις, με την Magda Mendes σε ένα αφιέρωμα στον Milton Nascimento κ.ά.


Φέτος οι Trio Smiles αποφάσισαν να εστιάσουν στην μουσική του Wes Montgomery. Υπάρχουν πολλές πτυχές στο φαινόμενο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη. Δεν ήταν μόνο ένας από τους σπουδαιότερους τζαζ κιθαρίστες, ανοίγοντας νέους δρόμους στην τζαζ παράδοση του οργάνου, αλλά ξεχώρισε και στον αυτοσχεδιασμό, ψάχνοντας και βρίσκοντας πάντοτε τις καταλληλότερες νότες και μελωδίες για να ικανοποιήσει οποιοδήποτε ακροατήριο και οποιονδήποτε μουσικό, όχι απαραίτητα κιθαρίστες. Ο Wes συνέθεσε πολλά σπουδαία κομμάτια, κάποια από τα οποία έχουν καθιερωθεί ως «κλασσικά κομμάτια» στον κόσμο της τζαζ και ερμηνεύονται ασταμάτητα από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Στην σύντομη δισκογραφική καριέρα του (1957-1968), ο Wes Montgomery κατάφερε να παίξει σε διάφορα σχήματα και στυλ, μαζί με ξεχωριστούς μουσικούς από διαφορετικά στυλ. Από organ blues σε κλασικά swing, λάτιν ρυθμούς, ορχηστρικές και ποπ διασκευές, ο Wes κατάφερνε να δίνει πάντα το προσωπικό του στίγμα και δεν διαχώριζε ποτέ την μουσική σε κατηγορίες – έπαιζε απλά όσο καλύτερα μπορούσε, χωρίς συμβάσεις. Τέλος, αναπτύσσοντας μια ασυνήθιστη τεχνική στην κιθάρα χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, απέδειξε στον κόσμο ότι τα πάντα είναι δυνατά!


Το Trio Smiles αποτελείται από τους Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς), Αντρέα Ροδοσθένους (μπάσο), Στέλιο Παπάζογλου (κιθάρα) και φέτος θα έχουν μαζί τους τον Χάρη Ιωάννου στο άλτο σαξόφωνο.



Δευτέρα 29 Ιουλίου, SYMMETRYJAZZTRIO


Μάριος Τούμπας - πιάνο


Μιχάλης Μέσσιος - κοντραμπάσο


Ιωάννης Βαφέας – ντραμς



Oι Symmetry είναι ένα νεοσύστατο τζαζ τρίο αποτελούμενο από τους Μάριο Τούμπα (πιάνο), Μιχάλη Μέσσιο (κοντραμπάσο) και Ιωάννη Βαφέα (ντραμς). Το σχήμα θα παρουσιάσει αυθεντικά κομμάτια (κυρίως συνθέσεις του Μ. Μέσσιου) καθώς και κλασσικά τζαζ κομμάτια.


 


Παρασκευή 2 Αυγούστου, QUADRAPHONICFM


Άχμετ Έλμας – σαξόφωνο


Ερμής Μιχαήλ - κιθάρα


Ανδρέας Παντελή – πιάνο


Τζαχίτ Κουτραφάλι – μπάσο


Στέλιος Ξυδιάς – ντραμς



Quadraphonic FM είναι ένα καινούριο σχήμα της μοντέρνας τζαζ αποτελούμενο από τους  Αχμέτ Έλμας (σαξόφωνο), Ερμή Μιχαήλ (κιθάρα), Ανδρέα Παντελή (πιάνο), Τζαχίτ Κουτραφάλι (μπάσο) και Στέλιο Ξυδιά (ντραμς). Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, συναντιούνται στο Windcraft για να μας παρουσιάσουν κομμάτια από μοντέρνους συνθέτες της τζαζ όπως οι Seamus Blake, Aaron Parks, Kurt Rosenwinkel και Robert Glasper μεταξύ άλλων, διασκευασμένες ειδικά για τον ήχο του κουαρτέτου-σαξοφώνου.


+ Windcraft Music Centre, Ξάνθης Ξενιέρου 27, Λευκωσία.


Πληροφορίες τηλ. 22 377748, info@windcraftmusic.com, www.windcraftmusic.com





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού