Παράθυρο logo
Ο Clemens Behr στην γκαλερί Penindaplinena
Δημοσιεύθηκε 10.09.2013
Ο Clemens Behr στην γκαλερί Penindaplinena

Την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Clemens Βehr παρουσιάζει από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η γκαλερί Penindaplinena στη Λεμεσό.


Η έκθεση έχει τίτλο Disassembly Lines και θα παραμείνει στη γκαλερί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2013.


Η δουλειά του Behr κινείται μεταξύ ντιζάιν και γλυπτικής, με ρίζες στο γκράφιτι και στην κουλτούρα του στριτ σκέιτμπορντ.


Μέσα από το έργο του εξευρευνά την αστική αρχιτεκτονική η οποία συνδυάζει κύρια χαρακτηριστικά και από τις δύο κουλτούρες.


Εκτός από site-specific εγκαταστάσεις, η έκθεση στην γκαλερί Penindaplinena περιλαμβάνει μια σειρά από ανθεκτικά αντικείμενα και δισδιάστατες μελέτες.


Ο καλλιτέχνης εργάζεται συγκεντρώνοντας ακατέργαστα προσχέδια και ένα φορτίο με διαμορφωμένα μέρη τα οποία στο τέλος συναρμολογεί σε ένα «τελικό προϊόν», όπως ένα απλό κολάζ από χαρτί ή ξύλο, ή υλικά οικοδομής που διαλύονται και αναδιοργανώνονται σε αφηρημένα ως επί το πλείστον κομμάτια τα οποία μοιάζουν με τρισδιάστατους πίνακες ή απλές συνθέσεις στον χώρο.


Τα περισσότερα έργα βρίσκονται σε εγκαταστάσεις in situ περιγράφοντας το δεδομένο χώρο με αποδομητικό τρόπο.


Ο τίτλος Disassembly Lines κάνει αναφορά σε δυο σχήματα: από τη μια δημιουργείται ένα προϊόν είδους κολάζ με εναλλασσόμενα μέρη και από την άλλη επιχειρείται να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της διάλυσης και της καταστροφής. Μια γεωμετρική καταστροφή που απρόβλεπτα γίνεται αντιληπτή ως κατασκευή.


Αυτός ο καταστροφικός τρόπος σχολιάζει συχνά, επίσης, το εφήμερο στη δουλειά του Clemens Behr.


Οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διαρκούν περισσότερο από μια ή δυο εβδομάδες, κάποιες ημέρες ή ακόμα και ώρες.


 

Ποιος είναι


Ο Clemens Behr γεννήθηκε το 1985 στην πόλη του Κόμπλεντς στη Γερμανία. Έχει σπουδάσει γραφιστικές τέχνες στο Πανεπιστημίο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Ντόρτμουντ. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο όπου σπουδάζει γλυπτική στο Udk (Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου).


+ Εγκαίνια στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:00, στην γκαλερί Penindaplinena [οδός Ελλάδος 49, τηλ. 25340727]


Το event στο facebook, εδώ.