Παράθυρο logo
Αρχή με Μπέργκμαν για το Θέατρο Ένα
Δημοσιεύθηκε 24.08.2012 17:38
Αρχή με Μπέργκμαν για το Θέατρο Ένα

Με το έργο «Μετά την Πρόβα» του Σουηδού δημιουργού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του το Θέατρο Ένα.



Το έργο, στο οποίο πολλοί θεωρούν ότι ο Μπέργκμαν αποκρυσταλλώνει όλη την εμπειρία μιας ζωής ως σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, θα σκηνοθετήσει ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, βασισμένος στη μετάφραση -από τα αγγλικά- της Ανθής Ζαχαριάδου. Τα σκηνικά υπογράφει η Δήμητρα Χριστοδουλίδου.


Στο «Μετά την Πρόβα», που αρχικά δημιουργήθηκε για να μεταδοθεί στη σουηδική τηλεόραση αλλά αποδείχθηκε «κάτι περισσότερο από τηλεταινία» και προβλήθηκε κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρακολουθούμε την ιστορία του Χένρικ, ενός ορθολογιστή και συναισθηματικά συνεσταλμένου θεατρικού σκηνοθέτη, σε μια κατά τα άλλα ρουτινιάρικη στιγμή: καθώς παραμένει για λίγο στον χώρο της πρόβας, όπως συνηθίζει, για να σκεφτεί, μπαίνει στην αίθουσα η νεαρή ηθοποιός Άννα, πρωταγωνίστρια της νέας του παραγωγής στο έργο «Ονειρόδραμα».


Τότε ο Χένρικ θα θυμηθεί έντονα μια μέρα με τη μητέρα της Άννας, την ηθοποιό Ρακέλ, που έχει φύγει απ’ τη ζωή. Αυτή η συνάντηση θα ξυπνήσει στον Χένρικ μια ασυνήθιστη συναισθηματική αντίδραση.


Στον ρόλο του Χένρικ Βόγκλερ θα δούμε τον Μανώλη Μιχαηλίδη και της Άννα την Πέννυ Φοινίρη. Τον ρόλο της Ρακέλ ερμηνεύει η Έρικα Μπεγιέτη.

+ H πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στον «άλλο χώρο» του «θέατρο ένα». Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 22348203 και στο facebook/theatroena.