Rock ενάντια στην κρίση, στην Πλατεία Ηρώων

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.8.2012

Το Θέατρο Ριάλτο σηκώνει αυλαία στην νέα σεζόν την 1η Σεπτεμβρίου με το 2ο Ροκ Φεστιβάλ του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, σε συνεργασία με το Κανάλι Έξι.


Το φεστιβάλ ξεκινά στις 19:00 στην Πλατεία Ηρώων και η είσοδος είναι ελεύθερη.



Λαμβάνουν μέρος τα συγκροτήματα: Lazerock / Τerirem / Άλλοι-λόης / Σάββας Ισοβίτης και Κακές Παρέες / The Coop Band / 1st Floor Band / Mackerel / Λωποδύτες / Ακουστικοί Επιβάτες



 Σε ρόλο DJ: Φάνης Κρίγκος, Σώσης Θεοδοσίου



Τα συγκροτήματα


Lazerock:  Δημιουργήθηκε το 1978 και ήταν ένα από τα πρώτα στο είδος του στο χώρο της Ερασιτεχνικής Μουσικής στη Λεμεσό. Η επανασύσταση του συγκροτήματος έγινε πρόσφατα και η συμμετοχή του στο φεστιβάλ θα είναι μια από τις πρώτες του εμφανίσεις.


· Άλκης Σαρρής- τραγούδι/ κιθάρα


· Λούης Ιωαννίδης- τραγούδι/ τύμπανα


· Γιώργος Πατσαλίδης- μπάσο


· Στάθης Ευσταθίου- κιθάρα


· Μάρκος Ιωσηφίδης- σόλο κιθάρα


· Νικόλας Ιωαννίδης- τραγούδι


· Βόρις Σαρρής- τραγούδι/ πλήκτρα



Τerirem: Δημιουργήθηκε αυθόρμητα το καλοκαίρι του 2011, ως μέρος της προετοιμασίας για ένα πάρτι γενεθλίων ενός από τα μέλη της μπάντας. Από τότε το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις. Η μουσική των Τerirem κυμαίνεται από κλασικό ροκ της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι και πρόσφατο ελληνικό ροκ.


· Στάθης Ευσταθίου – τραγούδι/ ρυθμική κιθάρα


· Άλκης Σαρρής – τραγούδι/ ρυθμική κιθάρα


· Λουκάς Λουκά – τραγούδι/ κιθάρα


· Γιώργος Χατζηγεωργίου – μπάσο


· Μάριος Αλεξάνδρου - τύμπανα


· Λεύκιος Ευσταθίου – πλήκτρα



Άλλοι-Λόης:  Έχουν ως βάση την εναλλακτική “άλλη λόης” προσέγγιση στην μουσική. Από τον μοντέρνο και ηλεκτρικό ήχο, στον παραδοσιακό ήχο του Νέυ και του Ζουρνά. Σ' αυτό το φεστιβάλ θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και τραγούδια καθώς και διασκευές τραγουδιών από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο.


· Γιώργος Ιωάννου– τραγούδι


· Στέφανος Στεφάνου– τραγούδι/ κιθάρα


· Άλκης Αγαθοκλέους– νέυ


· Σάββας Χουβαρτάς–  κιθάρα


· Αντρέας Ροδοσθένους– μπάσο


· Αντρέας Στεφάνου– τύμπανα



Σάββας Ισοβίτης και Κακές Παρέες : Ο Σάββας Ισοβίτης κυκλοφόρησε μαζί με το συγκρότημα «Ισοβίτες» τις «Ουτοπικές Μορφές» και τα «Ξεχασμένα Παραμύθια». Το 2002 ακολουθεί μια  αυτόνομη πορεία στην εναλλακτική μουσική σκηνή με εμφανίσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος του «Ψυχόσταγμα» και το 2010 το άλμπουμ «Η θλίψη κάνει διακοπές».


· Σάββας Ισοβίτης- τραγούδι/ κιθάρες


· Δημήτρης Ζαχαρίου- πλήκτρα


· Στέφανος Γεωργιάδης- μπάσο


· Αντρέας Στεφάνου- τύμπανα



 The Coop Band:  Ένα νεοσύστατο σχήμα που αποτελείται από υπαλλήλους του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει ξένα και ελληνικά κομμάτια, πάντα με τη δική τους πινελιά.


· Μαρία Μηνά- τραγούδι/ ακουστική κιθάρα/ πλήκτρα


· Χριστιάνα Πολυβίου- τραγούδι/ ακουστική κιθάρα


· Νέαρχος Ιωάννου- τραγούδι/ ακουστική κιθάρα/ φυσαρμόνικα


· Σωτήρης Χαρτόσιας- ακουστική κιθάρα


· Γιώργος Γεωργίου- τραγούδι



1st Floor Band:  Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, από μια παρέα επαγγελματιών μουσικών αλλά και ερασιτεχνών που τους ενώνει η αγάπη για τη καλή μουσική. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει τραγούδια από την ξένη μουσική σκηνή.


· Alexandra Mutagarova- Βιολί


· Νέαρχος Ιωάννου- τραγούδι/ ακουστική κιθάρα/ φυσαρμόνικα


· Γιώργος Σύννος – τραγούδι/ ακουστικό μπάσο


· Πέτρος Κίζας- τύμπανα


· Κυριακή Βασιλειάδου- τραγούδι



 Mackerel: Το συγκρότημα “Mackerel” δημιουργήθηκε αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο, για ευνόητους λόγους. Στο παρελθόν, τα μέλη του συγκροτήματος, έχουν λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και διάφορες άλλες μουσικές καταστάσεις με διαφορετικά σχήματα.


· Φώτια Ανδρέου- τραγούδι


· Πέτρος Γιωρκάτζης- τραγούδι/ βιολί


· Παναγιώτης Λάρκου- τραγούδι/ τρομπέτα


· Γιώργος Κολιάς- τραγούδι/ κιθάρα


· Αντώνης Πολυκάρπου- τραγούδι/ πιάνο


· Δημήτρης Παπανικολάου- μπάσο


· Πέτρος Κίζας- τύμπανα


 Λωποδύτες : Δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2006 στην Λεμεσό και ερμηνεύουν παλιά και νέα τραγούδια από την Ελληνική και ξένη δισκογραφία. Εμφανίστηκαν σε διάφορα μπαράκια, clubs και σε μουσικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο καθώς και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Αυτό το διάστημα ετοιμάζουν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία.



· Χρήστος Κατσουνωτός- τραγούδι/ ηλεκτρική κιθάρα


· Ανδρέας Κέρβερος- τραγούδι/ ηλεκτρικό μπάσο


· Νικόλας Πέτρου- τραγούδι/ πλήκτρα


· Μαρίνος Χαραλαμπίδης- τύμπανα


 


Ακουστικοί Επιβάτες:  Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2008 και 2 χρόνια μετά κυκλοφορεί ο 1ος τους δίσκος «Σοβαρά Αστεία» με 5 κομμάτια, τα οποία αγαπήθηκαν από το κοινό της Κύπρου. Φέτος κυκλοφορεί ο 2ος τους δίσκος «Ο Μοϊκανός» σε ύφος που περιέχει rock, reggae, pop και funk πινελιές. Η μπάντα έχει ως απώτερο σκοπό το ταξίδι και τις εμπειρίες μέσα από την επικοινωνία με το κοινό. Καλή αντάμωση επί σκηνής….ΑΕ.


· Βύρωνας Πότσος- τραγούδι/ κιθάρα


· Κλιφ Κλεοβούλου- μπάσο


· Ανδρέας Δαμιανού- πλήκτρα/ ακορντεόν/ μελώδικα


· Πέτρος Κίζας- τύμπανα





Οι DJ


Φάνης Κρίγκος: Ξεκίνησε το ραδιόφωνο σε πειρατικούς σταθμούς και εν συνεχεία σε νόμιμους. Από το 2002 συνεργάζεται με το Κανάλι 6. Το Μάρτιο του 2004 αναλαμβάνει την παραγωγή και παρουσίαση της εκπομπής «Τρένο Φάντασμα». Κατέκτησε το πρώτο βραβείο από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, στην κατηγορία «Μουσικές - Ψυχαγωγικές εκπομπές». Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο «Εκτός Ρεπερτ-Ορίου».


Σώσης Θεοδοσίου: Έχει γνώσεις sound engineering και συνεργάστηκε με πάνω από 300 συγκροτήματα σε live συναυλίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εργάστηκε σε διάφορα μπαρ ως DJ για πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίζεται στο Kingston Rock City όπου έχει και την επιμέλεια του προγράμματος. Από το 2003 παρουσιάζει την εκπομπή «Rolling Stones» στο Κανάλι 6.


+ Σάββατο 1η  Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Πλατεία Ηρώων.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες facebook.com/STLROCKFESTIVAL


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού