The Afro Banana Republic is back!

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.9.2012

Οι μπουλντόζες «έστρωσαν» το dance floor και όλα μοιάζουν έτοιμα για το 12ωρο πάρτι της κολεκτίβας The Afro Banana Republic, το οποίο μάλλον θα μείνει αξέχαστο σε όσους το τιμήσουν.


Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στους Αγίους Τριμιθιάς. Ξεκινά στις 8 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 8 το πρωί της επόμενης μέρας.


Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος dj αλλά και μπάντες από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν μουσικές από τα είδη της swing, του κλασικού Afrobeat, της ηλεκτρονικής, της φανκ, της underground disco, σε ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό και βεβαίως χορευτικό πρόγραμμα.


afro4


afro2


To line up!


Funkystraat | 21:00 | live | song release
Koulla P. Katsikoronou | 22:00 | dj set
The Swing shoes | 23:30 | live
Cotsios O Pikatillis ( ABR ) | 1:00 | live| dj set
Teknon Brutus ( Tonkind, ABR ) | 1:45 | dj set| song release
Didier Dlb ( Tonkind, Get Physical ) | 2:30 | dj set
Neco ( Oh Jesus! ) | 3:15 | dj set
Tony Cusack aka Neti Neti ( ABR ) | 4:00 | dj set
Mr Fox | 4:45 | dj set
Bananistas Collective | 4:45 – 8:00 | dj set
VJ Static Noice | 1:00 | vj set




Οι συμμετέχοντες


Φέτος τη σκηνή έρχονται να καταλάβουν, σε μια πρώτη αποκλειστική εμφάνιση, οι Funkystraat - μια μπάντα αφιερωμένη στο να κάνει τους ανθρώπους να χορεύουν!


Με ένα ισχυρό groove ως βάση στη μουσική τους, δημιουργούν ένα χορευτικό παιχνίδι από jazzy μελωδίες και αρμονίες. Τα ρυθμικά grooves από Ragtime, Swing, Rock, Funk και RnB είναι ο τρόπος με τον οποίο μάς ανεβάζουν. Tα τέσσερα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν στην Ολλανδία όπου είχαν την κατάρτιση τους στην Jazz στο Ωδείο του Ρότερνταμ. Ο στόχος τους με αυτό το έργο είναι να ανέβουν κάποτε στη σκηνή του Carnegie Hall, και να παρακολουθήσουν το επίσημο πλήθως να μεταμορφώνεται: να σηκώνεται και να αρχίζει να κινείται στο ρυθμό!


Με μια πιο gypsy jazz διάθεση, οι Swing Shoes ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε κυπριακή σκηνή και αναλαμβάνουν να μας αποδείξουν πώς το swing, η jazz, η rock, η gospel και τα παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο live «ζωντανών» εκτελέσεων.


swing

Οι Έλληνες Swing Shoes είναι μια πολυμελής, ανήσυχη, πολυσυλλεκτική  και κεφάτη μπάντα. Με αναφορές συχνά παραδοσιακές, αλλά εκτελέσεις σχεδόν πάντα ανατρεπτικές, θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο το οποίο διαρκώς μεταλλάσσεται και εντυπωσιάζει. Έχουν σκοπό να  ξεσηκώσουν και να εκπλήξουν το κοινό με το δέσιμο και την ακατέργαστη οικειότητα που αποπνέουν σαν ομάδα στη σκηνή.


Με επιρροές από Hip-Hop, Funk και Latin Μουσική, ο Κύπριος – Χιλιανός  Teknon Brutus, ενεργά εμπλεκόμενος στη πάρτυ σκηνή του Βερολίνου από το 2001 – έρχεται να μας κατακτήσει με μια ψυχεδελική ατμόσφαιρα, η οποία εμπεριέχει το Drive της Techno, την μελωδία και ρομαντισμό της Disco, και το groove της Funk.


Teknon Brutus (Berlin)

Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων ο οποίος θα εκπλήξει με τα δυναμικά edits παλαιών δίσκων επεξεργασμένα στον υπολογιστή για το μοντέρνο dancefloor. Έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα δικό του εκρηκτικό κομμάτι με την δισκογραφική του ABR και αναμένουμε ανυπόμονα  το επόμενο στο φετινό Φεστιβάλ. Ξέρει να ψυχολογεί το κοινό και αν και είναι πολύ versatile, παραμένει πιστός στο στύλ του και υπόσχεται να πάρει μαζί του το κοινό στην Disco-Techno περιπέτεια.


Από το Ντίσελντορφ στη Γερμανία ο Tim Brügemann ακα Didier Dlb, έχει πάψει προ καιρού να χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι εδώ και 15 χρόνια ένας απο τους πιο ενεργούς, περιζήτητους μουσικούς στην βερολινέζικη ηλεκτρονική σκηνή. Ένας καθαρόαιμος Funk DJ από το 1991, μετακομίζοντας στο Βερολίνο συνέχισε να παίζει και να συλλέγει δίσκους Funk, Electro Funk και Afro Funk. Όταν η techno βρήκε πλέον το σπίτι της στο Βερολίνο, ο Didier άρχισε παράλληλα να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για αυτό το είδος, να διοργανώνει πάρτυ και να δίνει το στίγμα του στον παλμό της πόλης .


Didier Dlb (Berlin)

Το 2000 γνώρισε τον Robert Galic και δύο xρόνια μετά δημιούργησαν το επιτυχημένο DJ -Team "Turmspringer" με το οποίο μέχρι σήμερα παίζουν παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο μάγος στα Ντεκς Tim, θα ταρακουνήσει τα πλήθη με την εκρηκτική Soulful Funky-Techno μουσική του.


Απο την Νιγκάτα Ιαπωνία, η Yoko Neco διοργανώτρια πάρτυ στο Τόκιο, Όσακα, Τσίμπα και Φουκουσίμα, τα τελευταία χρόνια παίζει πλέον τακτικά στα περισσότερα λόκαλ μαγαζιά του Βερολίνου.


Neco (Berlin, Japan)

Στον House και Tech-House ήχο της, ξεκάθαρα αναγνωρίζει κάποιος το Funky στοιχείο στο Groove, αλλά και την επιρροή του πιo στεγνού βερολινέζικου μίνιμαλ ήχου στον υπνωτικό και μελοδικό ήχο που έφερε μαζί της από την Ιαπωνία. Αυτός ο συνδυασμός μαζί με την θηλυκή ευαισθησία, την έχει καταστήσει σαν το καινούριο μυστικό Τιπ στην βερολινέζικη Club σκηνή και έρχεται να υπνωτίσει το κοινό του ABR.


Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν μερικοί από τους πιο δραστήριους Κύπριους μουσικούς-δημιουργούς. Ο κύριος διοργανωτής του The Afro Banana Republicκαι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας ABR,  Cotsios O Pikatillis, σάρωσε στο περσινό ABR με τις επιλογές του.


Cotsios O Pikatillis (CY, Berlin)

Θα δώσει ξανά το «παρών» του με τον ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει οργανικούς και ηλεκτρονικούς ήχους. Για πρώτη φορά με ένα συνταραχτικό Live DJ set.


Ο  Koulla P. Katsikoronou, η δουλειά του οποίου ανεβάζει διαρκώς τον πήχη της τοπικής παραγωγής και βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, θα πλημμυρίσει το χώρο με την Funk, Afrobeat, Swing ενέργεια του.


Ενώ ο Tony Cusack aka Neti Neti  με μια αρρωστημένη εμμονή σε vintage εξοπλισμό, θα μας ξεναγήσει στο ιδιαίτερο ηχητικό του σύμπαν, οδηγώντας μας βαθιά και αργά από κλασικό Afro ήχο, σε ισχυρή Acid House, Funk, Disco ατμόσφαιρα, με αναλογικό μπάσο και 808 παλμούς.


O Mr Fox με ένα μοναδικό orbit performance έρχεται να ανατρέψει τις εναλλαγές μεταξύ Live μπάντες και DJ acts. Με τον μοναδικό fusion χαρακτήρα του από Rock N Rollκαι Hip Hop σε Electronic Tech House.



+ Ο χώρος του Φεστιβάλ παραμένει δίπλα από μια εγκαταλελειμμένη ταβέρνα στον παλιό δρόμο Αγίους Τριμιθιάς όπως και την προηγούμενη χρονιά. Με δημιουργικές αναφορές σε μια αλλιώτικη μπανανο-κοινότητα, ο χώρος θα διακοσμείται επίσης από άλλα μέσα έκφρασης της σύγχρονης εναλλακτικής κουλτούρας όπως γλυπτά, fashion design, παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, street art, visual arts και ξεχωριστά εδέσματα από την πολυσυλλεκτική, πολυμελή ομάδα καλλιτεχνών του ABR.


+ Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες www.afrobananarepublic.com.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού