Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.3.2018

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας που έχει καθιερωθεί στις 8 Μαρτίου, σας παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις για να γιορτάσετε αυτή τη μέρα:




  • Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργανώνει Καλλιτεχνικό Απόγευμα –Τσάι, στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα», στη Λευκωσία, στις 16:00. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν λογοτέχνιδες της παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64982" ev_uxval="1" ]





  • Διάλεξη με θέμα: «Ο δημόσιος ρόλος της αρχιτεκτονικής» , με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Gaby Schwartz, διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 19:00.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64571" ev_uxval="1" ]





  • Διάλεξη από το αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Roberto Palomba, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στις 19:00.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64114" ev_uxval="1" ]





  • Διαβάζοντας τους πίνακες – “Behind the Scenes: An Intern’s Eye View”: διάλεξη  με  ομιλητές οι φοιτητές του Lycoming College, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας για την πρακτική τους άσκηση. Θα  μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στις 19:30.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64727" ev_uxval="1" ]





  • Το Σπούτνικ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου», στις 20:00. Η παράσταση εμπνέεται τόσο από τον ‘αγώνα’ του συζύγου όσο και από το πλαίσιο υλικής ευμάρειας μέσα στο οποίο το διήγημα τοποθετείται ενώ η χώρα τελεί υπό πτώχευση.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64038" ev_uxval="1" ]





  • Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας, στο θέατρο Παλλάς στις 20:30, με ένα πρόγραμμα αποτελούμενο εξ’ ολοκλήρου από Γάλλους συνθέτες, μεταξύ των οποίων κι ο Claude Debussy, από το θάνατο του οποίου κλείνουν 100 ακριβώς χρόνια.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64833" ev_uxval="1" ]





  • Το Σατιρικό Θέατρο φιλοξενεί μόνο για μία παράσταση την παραγωγή του Θεάτρου Σκάλα «Αψίνθιον=Δηλητήριο», στις 20:30.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64720" ev_uxval="1" ]





  • Η Μάχη Δημητριάδου Lindahl έρχεται ξανά στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, μετά από πέντε χρόνια, με τη σόλο παράσταση “Coffee spoons of Time”, στις 20:30.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64693" ev_uxval="1" ]





  • Ο Μπίλι λέει ότι αποφάσισε να σταματήσει να σας μιλάει. Θεωρεί ότι πρέπει όλοι να μάθετε νοηματική. Λέει… πέρασε τη ζωή του προσπαθώντας να σας καταλάβει και τώρα θεωρεί ότι πρέπει εσείς να προσπαθήσετε να καταλάβετε εκείνον: «Φυλές» σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, στις 20:30.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="62666" ev_uxval="1" ]





  • Το θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει την προβολή του ντοκιμαντέρ “Queens of Syria”, στις 20:30. Πενήντα γυναίκες από τη Συρία που βρίσκονται σε εξορία στην Ιορδανία μας μιλούν για τα προβλήματα της προσφυγιάς. Η εκδοχή του αγώνα που δίνουν καθημερινά παραλληλίζεται στο ντοκιμαντέρ με εκείνη της αρχαίας τραγωδίας Τρώαδες του Ευρυπίδη.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64086" ev_uxval="1" ]





  • Απολαύστε μια βραδιά τζαζ και ragtime μουσικής με το Κουιντέτο Σαξοφώνων που απαρτίζεται από τους:Γιώργος Κρασίδης – σοπράνο/ τενόρο σαξόφωνο, Αχιλλέας Τομασίδης – άλτο/ τενόρο σαξόφωνο, Νικόλας Γεωργίου – άλτο σαξόφωνο, Σίμος Τζιακούρης – τενόρο σαξόφωνο, Άρης Κυριακίδης – βαρύτονο σαξόφωνο. Στο Zaatar Food Arts, στις 20:30.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="64445" ev_uxval="1" ]





  • Το Downtown Live, φιλοξενεί τους Δημήτρη Ζερβουδάκη και Μελίνα Κάνα, στις 21:00. Μαζί στη σκηνή και μέσα από τα τραγούδια της μακροχρόνιας διαδρομής τους -τραγούδια που έχουν αποτυπωθεί μέσα μας- απλώνουν την πολύτιμη πραμάτεια τους, τους στίχους και τις μουσικές και εναλλάσσουν τον ρεαλισμό με την φαντασία, την ψυχαγωγία με την διασκέδαση.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="63408" ev_uxval="1" ]





  • Οι Arcadian Child, έρχονται «Στο Δρόμο», στη Λεμεσό, στις 21:00. Ψυχεδελικοί, δυναμικοί και υπνωτικοί δημιουργούν ενα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγωντας στις παρυφές του δυτικού psych.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="65049" ev_uxval="1" ]



[Φωτογραφία εξωφύλλου: The National Geographic Magazine]

Όλες οι εκδηλώσεις στην ΑΤΖΕΝΤΑ μας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

«Purity» | 16 Κύπριοι καλλιτέχνες συναντιούνται στα Λεύκαρα

«Purity» | 16 Κύπριοι καλλιτέχνες συναντιούνται στα Λεύκαρα

«Purity» | 16 Κύπριοι καλλιτέχνες συναντιούνται στα Λεύκαρα

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Με Λία Χαράκη η έναρξη του φεστιβάλ «Cyprus Film Days» στο Ριάλτο

Με Λία Χαράκη η έναρξη του φεστιβάλ «Cyprus Film Days» στο Ριάλτο

Με Λία Χαράκη η έναρξη του φεστιβάλ «Cyprus Film Days» στο Ριάλτο