Τι παίζει σήμερα – Πέμπτη, 25 Ιουλίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.7.2019

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει πολλές δωρεάν συναυλίες αλλά και πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρο και χορό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω.




ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ

Πατρίdes(h)
Με την παράσταση πατρίdes(h) που συνδυάζει θέατρο, μουσική και χορό από την ομάδα Ομάδα Λουμπάγκο, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 19. Μια δράση με θέμα την αποδοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, εμπνευσμένη από το παραμύθι “The Green Children”.

42-KYRIO


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία

Ώρα: 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 22128157



18ο Animafest Cyprus

Στο χωριό Σαλαμιού χτυπά από σήμερα η καρδιά της τέχνης των κινουμένων σχεδίων. Εκεί φιλοξενείται μέχρι το Σάββατο 27 Ιουλίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου Κύπρου ή, εν συντομία, Animafest Cyprus. Όλα για το φεστιβάλ, εδώ

animafest
Πότε: 25-27 Ιουλίου

Πού: Χωριό Σαλαμιού

Ώρα: δες παραπομπή για το πρόγραμμα

Πληροφορίες: facebook page



Loud Music Festival 2019
Το 6o Loud Music Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις ημέρες, αρχίζοντας από τις 25/7 σήμερα μέχρι τις 28/7. Για κάθε ξεχωριστή ημέρα θα υπάρχει ξεχωριστού είδους μουσική. Σήμερα ρυθμό στην μουσική θα δώσουν οι DJ Honston G, BlackOut, Παπιγιόν band, Minus One, MC Antonio Bse.

oud


Πότε: 25-28 Ιουλίου

Πού: Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός

Ώρα: 17:00 - 00:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: facebook event



Refugees for Refugees
Ένα σχήμα που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο, τους οποίους ενώνει η ανάγκη και επιθυμία να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω της μουσικής.

20180920 Refugees for Refugees COPYRIGHT DIETER TELEMANS
20180920 Refugees for Refugees COPYRIGHT DIETER TELEMANS


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός

Ώρα: 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 77777745

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος ξεκινά σήμερα στο χωριό Κάτω Δρυς, προσφέροντας εργαστήρια με καταξιωμένους μουσικούς και όχι μόνο, σε ένα περιβάλλον που προσφέρεται για εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης και δημιουργίας. Από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουλίου (οπότε το Μουσικό Χωριό θα ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει το Φεστιβάλ Φέγγαρος), τα πρωινά θα είναι αφιερωμένα στα εργαστήρια και τα βράδια θα πραγματοποιούνται συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.

music village
Πότε:
25-30 Ιουλίου

Πού: Χωριό Κάτω Δρυς

Ώρα: Οι συναυλίες λαμβάνουν χώρα τα βράδια

Είσοδος: Ελεύθερη για τις συναυλίες

Πληροφορίες: Facebook Page



Agora Project Closing Party
Μετά από δέκα όμορφους μήνες, το Agora Project έφτασε στο τέλος του, καθώς θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του κτηρίου και θα αναλάβει το Ερευνητικό Κέντρο Rise. Το τελευταίο πάρτι του Agora γίνεται σήμερα και περιλαμβάνει διάφορες ομάδες συμφερόντων, οργανώσεων, καλλιτεχνών, εθνικοτήτων, ακτιβιστών, όσων επισκέφθηκαν την Αγορά ή συμμετείχαν στην παραγωγή της. Την μουσική θα ανλάβουν οι Radio Pangea, Dj Ioa, Phedias και Ina. 



Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Δημοτική Αγορά, πλατεία παλιού Δημαρχείου

Ώρα: 19:00 - 00:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: Facebook Page



Βραδιές θερινού Σινεμά
Ο χώρος Αθηαινώ θα προβάλλει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ταινίες για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στον μαγευτικό και παραδοσιακό τους χώρο θα παρέχεται φαγητό και ποτό. Σήμερα 25/7 θα προβληθεί η ταινία La la land.

athienw


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Αθηαινώ, Αθηένου

Ώρα: 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες:  99 688543 / Facebook Page 



Sounds of Nicosia
«Sounds of Nicosia» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Φανερωμένης στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Νύχτες Καλοκαιριού». Η Μαρίνα Πουρίτα συνοδευόμενη από κλασσική άρπα, θα μαγέψει την καρδιά της Λευκωσίας με τραγούδια διαφόρων στυλ από όλον τον κόσμο, κλασσικά, παλιά ελληνικά, τζαζ, μπαλάντες, κέλτικα, βραζιλιάνικα, Φάδος, Κάπο Βέρδε, αφρικάνικα, Κινέζικα.


soundsof


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία

Ώρα: 20:30 - 22:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: Facebook Page 



Thursday Lives: A. R Project & Simge Akdoğu
Το Σπίτι της Συνεργασίας και το Home Cafe πραγματοποιούν την τρίτη συναυλία της φετινής σειράς ζωντανών εμφανίσεων δίπλα στη Νεκρή Ζώνη. Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο «Simplicity», ο Ανδρέας Ροδοσθένους επανέρχεται, εξελίσσεται και δηλώνει το νέο του έργο με τίτλο «Complexity». Θα ακούσουμε επίσης την Simge Akdoğu, καλλιτέχνη της world music.

androd


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Home for Coorporation, Λευκωσία

Ώρα: 20:30 - 23:30

Είσοδος: Ελεύθερη (Στον χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό)

Πληροφορίες: Facebook Page 



16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού

Το φεστιβάλ χορού της Νέας Κίνησης συνεχίζεται στη Λεμεσό με τρεις παραστάσεις: η Σουζάνα Φιαλά θα παρουσιάσει την μετακινούμενη περφόρμανς Space Invaders κατά μήκος του Μόλου με εκκίνηση από το Θεατράκι Cafe στις 18:00, η Άντρια Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει τη χορογραφική δουλειά Transfigurations στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 19:00 και η Ρούλα Κλεοβούλου με το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε θα δείξουν το Exspectans στην πλατεία του ΤΕΠΑΚ στις 21:00.

summer dance fest
Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Μόλος Λεμεσού [λεπτομέρειες στην περιγραφή]

Ώρα: Έναρξη πρώτης παράστασης στις 18:00, δεύτερης στις 19:00, τρίτης στις 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: Facebook Page



Θέατρο στις Γειτονιές: Γκολφω Forever
Το θέατρο Γκόλφω Forever θα ανέβει στο Θεατράκι Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου. Μια ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης που συνδυάζει αρμονικά το λαϊκό στοιχείο με το μοντέρνο, τη φουστανέλα με το τζιν, το τσαρούχι με τη γόβα, την διάλεκτο με την μοντέρνα γλώσσα του σήμερα, τους ήχους του βουνού και του κάμπου.

gko


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Θεατράκι Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, Μώλος

Ώρα: 20:30 - 22:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: Facebook Page



7ο Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου στον Πρωταρά
H τανία που θα προβληθεί σήμερα στο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου είναι το «Instant Family». Όταν ο Πιτ και η Έλι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της, θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.


Δείτε το τρέιλερ εδώ: 



Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Πλατεια Λεύκολας, Πρωταράς

Ώρα: 21:00

Είσοδος: Ελέυθερη

Πληροφορίες: website



  • ΘΕΑΤΡΟ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η θεατρική ομάδα ενηλίκων της σχολής «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου» παρουσιάζει την παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» σε διδασκαλία/σκηνοθεσία Ναταλίας Παναγιώτου.

ginekes


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου, Λευκωσία

Ώρα: 20:00

Είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες: 700752525





  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Child's Play
Η ταινία τρόμου Child's play κάνει πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα στις κνηματογραφικές αίθουσες. Μια μητέρα δίνει για δώρο γενεθλίων στον γιο της μια κούκλα, χωρίς να ξέρει τις «ικανότητες» της.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: 



Για περισσότερες πληροφορίες: ΡΙΟ Λεμεσού, Nicosia RIO Premier, K-Cineplex

Angel's Face
Η δεύτερη ταινία που είναι πρεμιέρα στις οθόνες του κινηματογράφου είναι η γαλλική «Angel's Face». Είναι η ιστορία της Μαρλέν (Μαριόν Κοτιγιάρ), μιας γυναίκας που ζει με την 8χρονη κόρη της, Έλι αλλά μετά από τη γνωριμία μιας νύχτας, αποφασίζει να εγκαταλείψει το παιδί της για τον άντρα που μόλις γνώρισε. Η μικρή Έλι θα πρέπει να παλέψει με τους εσωτερικούς δαίμονες της μητέρας της για να τη διεκδικήσει.



Για περισσότερες πληροφορίες: Kcineplex Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας, Λευκωσίας



Γυναίκες με τα όλα τους (Die göttliche Ordnung)
Το 1971, η Nora, μια νεαρή οικοκυρά και μητέρα, ζει σε ένα γραφικό χωριό με τον σύζυγο και τους δύο γιους της. Η ελβετική ύπαιθρος δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσε το κίνημα του 1968. H Nora είναι ένα ήσυχο άτομο, αρεστό από όλους - μέχρι να αρχίσει τον δημόσιο αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για το οποίο οι άνδρες καλούνται να αποφασίσουν σε ψηφοφορία στις 7 Φεβρουαρίου 1971.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:



Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Θερινό Σινεμά Κωνστάντια

Ώρα: 21:00

Είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες: 22348203 - 22349085



Δεκαπενθήμερο Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο
Ο κινηματογράφος Πάνθεον, διοργανώνει ένα Δεκαπενθήμερο Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο. Σήμερα στην μεγάλη οθόνη του Πάνθεον θα προβληθεί το «Boy on the Bridge» του Πέτρου Χαραλάμπους. Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:



Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Πάνθεον Σινεμά, Λευκωσία

Ώρα: 20:30

Είσοδος: 8 ευρώ / 6 ευρώ

Πληροφορίες: 22675787 / pantheon@cytanet.com.cy



Σήμερα προβάλλονται επίσης και τα ακόλουθα: 



  • ΜΟΥΣΙΚΗ


Λεωνίδας Μπαλάφας
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται στο πολυσύχναστο στέκι Ravens στη Λεμεσό για μία μέρα μόνο.

leo


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: RAVENS MUSIC HALL, Λεμεσός

Ώρα: 22:00 - 03:00

Είσοδος: 15 ευρώ / 12 προπώληση

Πληροφορίες: 99614100



Μαχαιρίτσας & Πορτοκάλογλου - 20 χρόνια Αγίας Σκέπης
Η Θεραπευτική κοινότητα «Αγίας Σκέπης» κλείνει 20 χρόνια ζωής και προσφοράς και τα γιορτάζει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκο Πορτοκάλογλου.

lavren


Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός

Ώρα: 20:30 - 00:00

Είσοδος: 20 ευρώ / 15 ευρώ

Πληροφορίες: Facebook Page

  • ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


Ceramic Waves
Η έκθεση Ceramic Waves αποτελεί μια πρόταση του εικαστικού και ιστορικού τέχνης Σάββα Χριστοδουλίδη. Συμμετέχουν με έργα τους οι Ελύσια Αθάνατου, Γιώργος Γεωργιάδης, Πανίκος Γεωργιάδης, Βάσος Δημητρίου, Νίνα Ιακώβου, Αυγουστίνος Κοντός, Μελίτα Κούτα, Γιώργος Κυπρής, Παναγιώτης Πασάντας, Ελευθερία Φιλή.






Πότε: 25 Ιουλίου

Πού: Almyra Hotel, Πάφος

Ώρα: Ολοήμερη

Πληροφορίες: almyra@thanoshotels.com / 26888700




Beautiful Days
Σε αυτή την έκθεση, η isnotgallery προτείνει καλλιτέχνες των οποίων έργα ή και ενότητες δουλειάς έχουν παρουσιαστεί ξανά στον χώρο. Στην έκθεση «Beautiful Days» παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα τέχνης που έχουν λόγο και αξία στη σύγχρονη εικαστική σκηνή.



Πότε: 25 Ιουλίου 2019

Πού: Is Not Gallery,Οδυσσέως 11 , Λευκωσία

Ώρα: 10:30-13:00 και 17:00-19:00

Πληροφορίες: 99569498/ 22343670




1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα
Η έκθεση παρουσιάζει στην Κύπρο πρωτογενές υλικό της ιστορικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συμμετοχή της Κύπρου.

Πότε: 25 Ιουλίου 2019

Πού: Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία

Ώρα: 10:00-19:00

Πληροφορίες: 2286585

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Υπαίθριο σινεμά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου - Το πρόγραμμα

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

Νέα Σκηνή ΘΟΚ | Ακροάσεις για το έργο «Mère» του Ουαζντί Μουαουάντ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το παιδί και το βουνό» στην Άλωνα

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Επιστρέφει με νέο ύφος η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού