Τις μουσικές αναφορές που υπάρχουν στο μυθιστόρημα του Σωφρόνη Σωφρονίου «Αργός Σίδηρος», το οποίο μόλις ανακοινώθηκε ότι διεκδικεί το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Ελλάδας, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας σε μια εκδήλωση στο κατάστημα βινυλίων Autobahn στη Λεμεσό.
Οι μουσικές αναφορές στο έργο του Σωφρονίου -ο οποίος εκτός από συγγραφέας είναι και dj- είναι ποικίλες και εκτείνονται από όπερες με ηλεκτρονικές αναφορές όπως η Turangalila του Μεσσιάν και η Concrete του Robert Ashley, το γερμανικό κίνημα Krautrock και το βραζιλιάνικο Tropicalia μέχρι τζαζ του μεσοπολέμου.
Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, ο συγγραφέας θα παρουσιάσει με λεπτομέρεια αυτές τις αναφορές και θα συζητήσει τη λειτουργία τους στο κείμενο.
+ Στις 17 Σεπτεμβρίου στο Autobahn (Σαριπόλου 14, Λεμεσός) στις 20:00. Πληροφορίες τηλ. 99899167.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Krautrock
Οι μουσικές αναφορές στον «Αργό Σίδηρο» του Σωφρόνη Σωφρονίου
Δημοσιεύθηκε 12.09.2019 12:11

Τελευταία νέα
«Ακύρωσαν έργο, σε ακατάλληλα κτήρια οι υπηρεσίες»: Ο Φαίδωνας ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση για ζημιές σε διατηρητέο από σεισμούς (φώτος)
13.11.2025 11:35
WIP LAB 2025 | Invisible Waters :Ένα ζωντανό εργαστήριο που οδηγεί προς το επόμενο Φεστιβάλ Τεχνών και Τεχνολογίας WIP τον Ιούνιο του 2026.
13.11.2025 10:20