Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την επόμενη συμμετοχή του καλλιτεχνικού προγράμματος theYard.Residency.25. Η συμμετοχή Freak the Dream Out χωρίζεται σε δύο δράσεις, αρχικά ένα εργαστήρι γραφής και κίνησης στις 24 και 25 Απριλίου και στις 10 Μαϊου ένα παραστατικό πάρτυ.
«Η συμπεριληπτική θεατροκινητική συλλογικότητα Κούλλου|Μάκκα, προσκαλεί σας σε θκυό ξεχωριστά συμπεριληπτικά εργαστήρια γραφής τζαι κίνησης, με κεντρικόν θεματικόν τζαι δημιουργικόν άξοναν τα όνειρα τζαι τα φρικιά. Το υλικόν που θα παραχτεί που τα εργαστήρια θα συνδιαμορφωθεί με υλικόν τζαι πρακτικές που την υπάρχουσαν έρευναν της ομάδας τζαι θα συμπεριληφθεί στο τελικόν παραστατικόν- συμμετοχικόν αποτέλεσμαν, έναν ππάρτυν.»
Από και με: Αγγέλα Σταύρου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Ελευθερία Σωκράτους, Ρόζ, Χρίστος Ιτζεγιάννης, Μαρία Αλεξάνδρου, Γιάννης Φέρρος, Ανδρέας Σολομού, Έλενα Σωκράτους, Ελενίτσα Ονησιφόρου
Πληροφορίες
Εργαστήρια 25 και 26 Απριλίου | 17:00 – 21:00
Δήλωση ενδιαφέροντος: https://forms.gle/mS3QF42yqqnR573Q7
Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34
* Περιγραφή εικόνας εδώ:
Η εικόνα δείχνει μια ομάδα επτά ατόμων ξαπλωμένων ή καθισμένων πολύ κοντά μεταξύ τους στο πάτωμα ενός φωτεινού, λευκού στούντιο. Στο πρόσωπο κάθε ατόμου σχηματίζεται μια υπερβολική έκφραση είτε χαμογελαστή είτε γκροτέσκα. Στο κάτω μέρος της εικόνας διακρίνονται δύο λογότυπα: αριστερά το "Koullou-Makka Collective" με ένα σχέδιο τεσσάρων ανθρώπινων μορφών και δεξιά το “THE YARDRESIDENCY 25".
Η Koullou|Makka είναι μια θεατροκινητική συλλογικότητα με ανάπηρα άτομα - ατόμων με αναπηρία και χωρίς αναπηρία, που δημιουργήθηκε το 2022 στη Λεμεσό με πρωτοβουλία της Έλενας Σωκράτους, της Νάγιας Τ. Καρακώστα και της Ελευθερίας Σωκράτους. Με 10 ενεργά μέλη, η ομάδα εξερευνά συνεργασιακές παραστατικές πρακτικές, ενώ ενδιαφέρεται να διευρύνει τις ιδέες που φέρει το σώμα σε σχέση με τις κοινωνικές κατασκευές, όπως η έννοια του χρόνου, του φύλου, της αναπηρίας και τα όρια των δημόσιων και του ιδιωτικών χώρων. Η Koullou|Makka έχει κάνει πολλές δημόσιες (παραστατικές) παρεμβάσεις και έχει συνεργαστεί με τοπικούς οργανισμούς, όπως το Σωματείο Υπόγεια Σκηνή, το YEU, το RESET και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας CSI μέσω της διδασκαλίας εργαστηρίων και της διοργάνωσης άλλων καλλιτεχνικών/εκπαιδευτικών εκδηλώσεων χωρίς αποκλεισμούς. Τον Δεκέμβριο του 2024 η κολλεκτίβα έχει παρουσιασει το έργο διαρκείας "ΑΝαρωθκιούμαστεν" στο 3ο διεθνές συμπερηλιπτικό φέστιβαλ παραστατικών τεχνών Βwyond DisDance. Φέτος, η ομάδα συμμετέχει στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας The Yard, εξελλίσσοντας και παρουσιάζοντας το συμμετοχικό περφόρμανς έργο "Freak the DreamOut".