Καλύτερα να μασάτε…

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 17.6.2013

Γράφει ο Ανδρέας Ριρής

Ένας από τους λόγους που δεν έχω Facebook [πέραν του ότι δεν έχω καμία ανάγκη να διαφημίζω την προσωπική μου ζωή και να αυτοφακελώνομαι], είναι η αλλεργία μου στη μαλακία. Και η μαλακία στο φατσοβιβλίο πάει σύννεφο.


Έπεσαν στα μάτια μου τις τελευταίες μέρες κάτι σχόλια συμπολιτών για το κλείσιμο της ΕΡΤ και η θεωρία επιβεβαιώθηκε για νιοστή φορά. Ημιμαθείς [στην καλύτερη περίπτωση] αργόσχολοι έβγαζαν όλοι τους τη χολή, γράφοντας σχόλια του τύπου «να κλείσει» και «αρκετά με τους χαραμοφάηδες». Προσπερνώ το αν όλοι αυτοί παρακολούθησαν ποτέ ΕΡΤ. Προφανώς προτιμούν να ενημερώνονται από τον ΣΚΑΪ [του φοροαπαλλαγμένου από 60+ νόμους Αλαφούζου, ο οποίος εκδίδει επίσης την «Καθημερινή», έχει τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και άλλα ραδιόφωνα], τον ΑΝΤ1 [του επίσης εφοπλιστή Μίνωα Κυριακού] και το MEGA [του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα, του μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδινογιάννη και του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, ο οποίος μέσω του «Βήματος», των «Νέων» και του in.gr ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις].


Ας δούμε λοιπόν, ποιοι είναι οι χαραμοφάηδες:




  • Η ΕΡΤ είναι το μοναδικό ελεύθερο τηλεοπτικό δίκτυο που λειτουργεί με άδεια. Όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια [πλην της συνδρομητικής Nova] εκπέμπουν παράνομα στις δημόσιες συχνότητες της Ελλάδας εις βάρος των πολιτών από το 1989!




  • Η ΕΡΤ είχε κέρδη προ φόρων το 2012 [εν μέσω κρίσης] περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ. Πλήρωσε φόρους στο κράτος περίπου 80 εκατ. ευρώ. Τα ιδιωτικά κανάλια κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους επί των διαφημιστικών τους εσόδων [πολλά εκ των οποίων προέρχονται από το κράτος - ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κλπ], αλλά η ψήφιση του νομοσχεδίου, τυχαία, πάει από αναβολή σε αναβολή.




Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα. Να ξέρετε πως υπάρχουν και άλλα [όπως η παραβίαση διμερών συμφωνιών η οποία θα επιφέρει οικονομική ζημιά στο ελληνικό κράτος - μόνο από τη μη μετάδοση του τρίτου τελικού για το πρωτάθλημα μπάσκετ την Τετάρτη έχασε 150 χιλιάρικα], όμως ο χώρος δεν είναι αρκετός. Απ’ εκεί και πέρα, ο Σαμαράς και ο Κεδίκογλου κατηγορούν την ΕΡΤ για αδιαφάνεια. Πλήρης παράνοια. Ο πρωθυπουργός και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ κατηγορούν για αδιαφάνεια ποιους; Προφανώς τους εαυτούς τους.


Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κογιάννης, έθεσε τις τελευταίες μέρες διάφορα ερωτήματα στο Twitter προς τον Κεδίκογλου. Μεταξύ αυτών, τον κατηγόρησε για πρόσληψη συμβούλων και άλλων υπαλλήλων στην ΕΡΤ, οι οποίοι κοστίζουν ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ανάμεσα σε αυτούς, ο νέος διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, πρώην παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του STAR [επίσης ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη], Αιμίλιος Λιάτσος. Ναι, αυτός που παρουσίαζε κώλους και βρακιά σε δελτία ειδήσεων, διορίστηκε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, η οποία είχε τα αρτιότερα δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα.


Επιπρόσθετα, ο Νίκος Μπογιόπουλος, συνάδελφος από τον Ριζοσπάστη και συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι οι 36 ημέτεροι που προσέλαβε ο Κεδίκογλου κοστίζουν περισσότερο απ’ όσα όλοι οι 350 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνολικά.


Προσθέστε σε αυτά το πρόβλημα των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, όπου το μόνο σήμα που φτάνει είναι αυτό της ΕΡΤ. Συν το ότι αποκόπτονται από την πατρίδα τους όλοι οι ομογενείς που παρακολουθούσαν το δορυφορικό κανάλι του συγκροτήματος.


Αν μετά από αυτά κάποιοι συνεχίζουν να λεν, «να κλείσει η ΕΡΤ», ας εξετάσουν και τη μέθοδο του Σαμαρά. Το κλείσιμο της ΕΡΤ διατάχθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Στεγνή παράκαμψη του κοινοβουλευτισμού, δηλαδή. Παραβίαση της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά, εξέδωσε περίπου 20 τέτοιες στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία. Για τόση δημοκρατία μιλάμε…


Συνεχίστε έτσι συμπολίτες. Αύριο που θα κυβερνά ο SSαμαράς με τη Χρυσή Αυγή, μην «φωνάζετε» στο φατσοβιβλίο.



* Ουπς! Εκ παραδρομής, στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο «Παράθυρο» της Κυριακής, έγινε λόγος για 200 αντί για 20 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.


* Φωτογραφία: 11 Ιουνίου 1976: Κατασκευή κεραίας για τη πρώτη σύνδεση του ΡΙΚ με την ΕΡΤ, μέσω Ρόδου. Η κεραία στήθηκε στην κορυφή Σύμβουλας του χωριού Πωμός, όπου τεχνικοί και άλλοι εργάζονταν υπό την καθοδήγηση του τμηματάρχη Πομπών και Μελετών, Οδυσσέα Αγγελίδη, και του υπεύθυνου Εγκαταστάσεων,  Γρηγόρη Αντρέου (Αρχείο ΡΙΚ).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ