Διαδικτυακό Φεστιβάλ Cyprus@60

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.9.2020

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει στους εορτασμούς της 60ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πρωτότυπο διαδικτυακό φεστιβάλ Cyprus@60.


Το καινοτόμο Cyprus@60 Online Festival συγκεντρώνει για πρώτη φορά κάτω από την ίδια «στέγη» τους σπουδαιότερους βρετανικούς και κυπριακούς πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως, επίσης, βραβευμένους σύγχρονους Κύπριους καλλιτέχνες και συγγραφείς, παρουσιάζοντας έτσι όψεις τόσο του αρχαίου όσο και του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού.

Το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.culturalchc.co.uk/cyprusat60, και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου θα δημοσιεύει καθημερινά καινούργιο υλικό, όπως ξεναγήσεις στις κυπριακές συλλογές βρετανικών μουσείων, ζωντανές παραστάσεις και συναυλίες από κορυφαίους οργανισμούς όπως ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, αποκλειστικές διαδικτυακές εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές, διαδικτυακά σεμινάρια και συνέδρια σε συνεργασία με κυπριακά και βρετανικά πανεπιστήμια, συνεντεύξεις και συζητήσεις.





Cyprus@60 Online Festival
1 – 6 October 2020
www.culturalchc.co.uk/cyprusat60

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιβεβαιωμένοι συνεργαζόμενοι οργανισμοί και καλλιτέχνες περιλαμβάνουν: British Museum, Commonwealth Foundation, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, King’s College London, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Fitzwilliam Museum (Cambridge), Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ashmolean Museum (Oxford), Cyprus Centre at University of Westminster, Tonia Buxton, Anthony Anaxagorou, Κατερίνα Μηνά, Κωνσταντία Σωτηρίου.

Διοργάνωση: Ύπατη Αρμοστεία Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο – Πολιτιστικό Τμήμα
Επιχορήγηση: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας – Πολιτιστικές Υπηρεσίες Γενική Επιμέλεια - Συντονισμός: Δρ. Μάριος Ψαράς, Μορφωτικός Σύμβουλος

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Χλώρακα/Πάφος: Ήρθαν στο φως σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή «Παλλούρες»

Χλώρακα/Πάφος: Ήρθαν στο φως σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή «Παλλούρες»

Χλώρακα/Πάφος: Ήρθαν στο φως σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή «Παλλούρες»