Παρατείνεται η έκθεση FRAU ARCHITEKT στο Ινστιτούτο Γκαίτε

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.2.2022

Η έκθεση FRAU ARCHITEKT εστιάζει στη συμβολή των γυναικών στο επάγγελμα της αρχιτεκτονικής στη Γερμανία και στην Κύπρο τα τελευταία 100 χρόνια, μέσα από τα παραδείγματα 33 γυναικών αρχιτεκτόνων. Η έκθεση έχει παραταθεί και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 19 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου. Δύο ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2022.


Η έκθεση FRAU ARCHITEKT εξετάζει την παρουσία των γυναικών στο χώρο της αρχιτεκτονικής στη Γερμανία και στην Κύπρο, τα επιτεύγματά τους, την καθημερινή τους πραγματικότητα και τον αγώνα τους για εδραίωση ίσων επαγγελματικών ευκαιριών. Η έκθεση αναπτύσσει τη θεματική μέσα από 33 πορτρέτα - 22 από τη Γερμανία και 11 από την Κύπρο - με παραδείγματα έργων και προσωπικές ιστορίες γυναικών, οι οποίες επηρέασαν και ακόμα επηρεάζουν σημαντικά την Αρχιτεκτονική. Αυτή η έκθεση αποτελεί μέρος μιας πρόσφατης ευρύτερης διεθνούς πρωτοβουλίας για την αναθεώρηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής ιστορίας, προκειμένου να αποτυπωθεί δικαιότερα η συμβολή των γυναικών.


Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και θα διαρκούσε μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2022, έχει παραταθεί μέχρι τις 19 Μαρτίου 2022, προσφέροντας σε περισσότερα άτομα και ομάδες που ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική και/ή την ισότητα των φύλων την ευκαιρία να την επισκεφθούν. Επιπλέον, στις 19 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από μία εκ των δύο επιμελητριών του κυπριακού κεφαλαίου, την Τερέζα Τούρβα, οι οποίες θα επικεντρωθούν στις γυναίκες αρχιτέκτονες από την Κύπρο που παρουσιάζονται στην έκθεση. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με μια εκδήλωση στις 19 Μαρτίου 2022 στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε (περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν).


Η έκθεση FRAU ARCHITEKT παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής στη Φρανκφούρτη (Deutsches Architekturmuseum, DAM) και συμπληρώθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με τις Τερέζα Τούρβα και Müge Riza με τα πορτρέτα 6 Ελληνοκυπρίων και 5 Τουρκοκυπρίων γυναικών αρχιτεκτόνων. Η έκθεση που παρουσιάζεται στη Λευκωσία συμπεριλαμβάνει τις εξής γυναίκες αρχιτέκτονες: Emilie Winkelmann, Marie Frommer, Margarete Schütte-Lihotzky, Lotte Stam-Beese, Lucy Hillebrand, Wera Meyer-Waldeck, Merete Mattern, Iris Dullin-Grund, Verena Dietrich, Ingeborg Kuhler, Gesine Weinmiller, Almut Grüntuch-Ernst, Μάρω Ευθυμιάδη-Ατζίνη, İlkay Feridun, Αθηνά Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Δανού, Σεβίνα Φλωρίδου, Münevver Özgür Özersay, Esra Can, Meltem Nalbantoğlu, Χριστιάνα Ιωάννου, Simzer Kaya, Βερόνικα Αντωνίου.


ΧΩΡΟΣ: Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Λεωφ. Μάρκου Δράκου 21, 1102 Λευκωσία


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τετάρτη – Παρασκευή, 14:00-19:00, Σάββατο 10:00-14:00


(Safepass και χρήση μάσκας απαραίτητα. Δεν χρειάζεται κράτηση για επίσκεψη κατά τις ώρες λειτουργίας. Ομαδικές επισκέψεις εκτός των ωρών λειτουργίας κατόπιν ραντεβού.)


ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ: 19 Φεβρουαρίου 2022 στις 11 π.μ. & 2 Μαρτίου 2022 στις 6μ.μ. Κράτηση απαραίτητη.


ΤΙΜΗ: Ελεύθερη είσοδος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de, www.goethe.de/kypros

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Ζητά εξηγήσεις για τα διατηρητέα η «Πάνω από όλα η Λεμεσός» από Δήμο Λεμεσού

Ζητά εξηγήσεις για τα διατηρητέα η «Πάνω από όλα η Λεμεσός» από Δήμο Λεμεσού

Ζητά εξηγήσεις για τα διατηρητέα η «Πάνω από όλα η Λεμεσός» από Δήμο Λεμεσού