Δέσμευση Ομάν για εισφορά €1 εκ. για αποκατάσταση Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.10.2022

Προχωρά το έργο της αποκατάστασης του τεμένους Κεπήρ στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, μετά και την υπογραφή του συμβολαίου για έναρξη των εργασιών στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Οκτωβρίου και, σύμφωνα με το συμβόλαιο, θα συμπληρωθούν σε 15 μήνες.

Το ποσό του Συμβολαίου ανέρχεται σε €1.088.755,23 + ΦΠΑ, σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, και σημειώνεται ότι η Πρεσβεία του Σουλτανάτου του Ομάν δεσμεύτηκε να χορηγήσει συνολικό ποσό €1.000.000, ως συνεισφορά για την αποκατάσταση του τεμένους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το Έργο αφορά εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης καθώς και μετατροπές στο υφιστάμενο συγκρότημα κτηρίων που αποτελούν το Τέμενος Κεπήρ, καθώς και την ανέγερση βοηθητικής οικοδομής με υποστηρικτικές προς το τέμενος λειτουργίες.

Τα Τέμενος και τα γύρω κτήρια, που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα, βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, μεταξύ των οδών Γενεθλίου Μιτέλλα και Ζικ-Ζακ, και αποτελεί Αρχαίο Μνημείο Β’ Πίνακα, σύμφωνα με τον περί Αρχαιοτήτων Νόμο.

Η μελέτη και η επίβλεψη του Έργου έχει ανατεθεί σε Ομάδα Συμβούλων. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ελένη Κασκίρη, και εκ μέρους της εταιρείας Οικοδομικές Επιχειρήσεις Σταύρος Α. Σταύρου Λτδ, ο Σταύρος Σταύρου.

(ΚΥΠΕ/ΕΓ/ΑΓΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ