18η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, διοργανώνουν τη 18η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου στις 2, 3 και 4 Μαρτίου.


Στη φετινή Πλατφόρμα, και σύμφωνα με την προκήρυξη της, δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν, νέα έργα σύγχρονου χορού (σόλο, ντουέτο ή παράσταση με περισσότερα άτομα) τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο αυτό 7 νέες προτάσεις καθιερωμένων αλλά και νεώτερων χορογράφων έχουν επιλεχθεί από την Επιτροπή Επιλογής και θα παρουσιαστούν στη φετινή γιορτή του Σύγχρονου Χορού.

platforma


Το κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων πλαισιώνουν, όπως κάθε χρόνο, μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού κάτω από τον τίτλο “Dance Throughout the Year 2018”, εμπλουτίζοντας την όλη διοργάνωση με χορογραφικά έργα που παρουσιάστηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και φέτος το Πρότζεκτ Blast from the past: Α retrospective to the future του οποίου η Kαλλιτεχνική επιμέλεια είναι της ομάδας Blast, που συμμετέχει τα τρία τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, προτείνοντας μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς βλέπουμε την ιστορική εξέλιξη του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της Πλατφόρμας διοργανώνεται επίσης συζήτηση με τη συμμετοχή των διοργανωτών, των καλεσμένων, των χορογράφων και ευρύτερα της κοινότητας του χορού, για το μέλλον και την προοπτική ανάπτυξης τόσο της ίδιας της διοργάνωσης, όσο και γενικότερα του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Οι παραστάσεις και εκδηλώσεις της Πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν, πέρα από το Θέατρο Ριάλτο και τη Στέγη Χορού και στον υπόγειο χώρο της Πλατεία Ηρώων, μεταφέροντας έτσι σε όλη την Πλατεία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, την αίσθηση της γιορτής.

platform


Το πρόγραμμα

  • Παρασκευή 2/3


18:00 BLAST FROM THE PAST (Μνημείο Πλατείας Ηρώων)

Λία Χαράκη και Χριστόδουλος Παναγιώτου – Evergreen

 Παράλληλο VIDEO – φουαγιέ ΡΙΑΛΤΟ

Μαρία Κασάπη - Αποσκώτισων με

20:30 Θέατρο Ριάλτο

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε/ Ρούλα Κλεοβούλου/ humanland 20’

Παναγιώτης Τοφή/ Not To Hold 10’

Διάλειμμα 10’

Φούλη Στυλιανίδου/ Whispers 17’

Sevim Akpinar/ VENTURE 10’



  • Σάββατο 3/3


18:00 BLAST FROM THE PAST (Μνημείο Πλατείας Ηρώων)

Λία Χαράκη και Χριστόδουλος Παναγιώτου/ Evergreen

 15:00 - 20:30 Θέατρο Ριάλτο

Έλενα Αντωνίου/ In Situ Παράλληλη Εκδήλωση

19:00 Παράλληλη Εκδήλωση (Στέγη Σύγχρονου Χορού)

Αριάνα Μαρκουλίδου/ The nature of the beast 19’

 19:30 Παράλληλη Εκδήλωση (Στέγη Σύγχρονου Χορού)

Εύη Δημητρίου/ When it turns red 28’

 20:30 Θέατρο Ριάλτο

.pelma.Lia Haraki/ Λία Χαράκη/ NLE (Near Life Experience) 20’

Διάλειμμα 10’

Transfiguratio/ Αλεξία Νικολάου/ The Unfit 10’

Julia Anna Brendle/ Am I here Yet 20’

22:00 - Party  (Στέγη Χορού Λεμεσού)

 

  • Κυριακή 4/3


11:00 - 13:00 (Στέγη Σύγχρονου Χορού)

Brunch / Συζήτηση: Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού – Η επόμενη Μέρα

 

 

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024