Achim Wieland στο τιμόνι του 5ου φεστιβάλ Buffer Fringe

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.3.2018

Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Achim Wieland ο οποίος θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της 5ης διοργάνωσης του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018.


Ο Wieland δήλωσε ότι φέτος το φεστιβάλ θα έχει θέμα «Οριακό Σημείο» ή αλλιώς «Breaking Point». Εξέφρασε, δε, τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στην ομάδα διοργάνωσης της 5ης έκδοσης του φεστιβάλ: «Ταυτίζομαι με το Buffer Fringe Festival όχι μόνο ως σκηνοθέτης και καλλιτέχνης, αλλά επίσης, επειδή μου δίνει την ευκαιρία να εξυπηρετήσω όλο και περισσότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, εικαστικού, και όλους τους άλλους που αμφισβητούν τις καθιερωμένες μορφές και χρειάζονται μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη σκηνοθεσία των παραστάσεων με μια περιεκτικότερη και διεπιστημονική διαδρομή. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν και λύνουν προβλήματα, είναι προκάτοχοι και οικοδόμοι ειρήνης. Αυτό που κάνει το Φεστιβάλ Buffer Fringe ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα είναι η άμεση τοποθέτησή του και η δυνατότητα του να δημιουργήσει μια πλατφόρμα αλλαγής με διάρκεια,  με θεματική προσέγγιση γύρω από τις κοινωνικοπολιτικές αφηγήσεις".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Wieland, οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ θα ανακοινωθούν με ανοικτή πρόσκληση στα τέλη Μαρτίου 2018.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  του φεστιβάλ και στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας: www.home4cooperation.info/buffer-fringe. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο communications@home4cooperation.info ή στο τηλέφωνο +357 22 445 740.

Τα τελευταία 4 χρόνια, το Φεστιβάλ Buffer Fringe Performing Arts φιλοξένησε 42 παραστάσεις, 29 εκ των οποίων είναι τοπικές και 13 από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έλαβε την επίσημη σφραγίδα EFFE ως "αξιοσημείωτο φεστιβάλ", κέρδισε το τοπικό βραβείο Stelios με την πρόταση "Buffer Fringe on Tour" και εδραιώθηκε ανάμεσα σε  πολλά Fringe Festivals στην Ευρώπη και το World Fringe Network. Επίσης προσέφερε διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης τόσο σε ντόπιους όσο και σε διεθνείς καλλιτέχνες.

+ www.home4cooperation.info

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ