Open Call για το Buffer Fringe 2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.3.2018

Το Φεστιβάλ Παραστατικών τεχνών Buffer Fringe ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 5η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου 2018.


Οι καλλιτέχνες και οι ενδιαφερόμενες ομάδες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με καινοτόμα και πρωτότυπα έργα που διευρύνουν τις κοινωνικές, παγκόσμιες ή οικείες επιπτώσεις του θέματος του φεστιβάλ "Οριακό Σημείο". Οι τοπικές και διεθνείς παραστάσεις κάθε είδους καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 4 Ιουνίου 2018, 12:00 μ.μ., συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας.

Ο Achim Wieland, καλλιτεχνικός διευθυντής του Buffer Fringe, ενθουσιασμένος για την 5η διοργάνωση δήλωσε ότι «ο στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας ανοικτής και δυναμικής δέσμευσης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού, που θα δράσει σαν διαμεσολαβητής και θα προάγει τον διαπολιτισμικό διαλόγου και να προσφέρει μια πλατφόρμα ενισχυμένων δια-καλλιτεχνικών ανταλλαγών».

Ο Wieland έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες απ’ όλη την Κύπρο και διεθνώς σε επινοημένα κομμάτια θεάτρου, εξερευνώντας θέματα διαφορετικότητας, εγωκεντρισμού και φόβου. Επίσης, δήλωσε ότι «προσβλέπει στην διεύθυνση της 5ης διοργάνωσης».

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe προβάλλει νέα και πειραματικά έργα από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες, προκαλώντας τα φυσικά και καλλιτεχνικά εμπόδια και δημιουργώντας ευκαιρίες για καλλιτέχνες να συναντώνται και να ανταλλάσσουν ιδέες. Το φεστιβάλ παρουσιάζει καινοτόμα έργα καλλιτεχνών που ρισκάρουν και αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης.

Η περσινή διοργάνωση έλαβε πάνω από 100 αιτήσεις από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 4 χρόνια, το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe φιλοξένησε 42 παραστάσεις, 29 εκ των οποίων είναι τοπικές και 13 από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έλαβε επίσης την ετικέτα EFFE ως "αξιοσημείωτο φεστιβάλ", κέρδισε το βραβείο Stelios με την πρόταση "Buffer Fringe on Tour", συνεργάστηκε με διάφορα Fringe Festivals στην Ευρώπη και το World Fringe Network και προσέφερε διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης τόσο σε τοπικούς όσο και σε διεθνείς καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από το Σπίτι της Συνεργασίας μέσω +357 22 445 57 40 ή στο admin@home4coopeation.info

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: «Refugio» (GR, DE), με τους περφόρμερ Αλέξανδρο Μιχαήλ και Γιάννη Παππά, από το Buffer Fringe του 2017 ©ΑΝΤΡΕΑΣ ΙΑΚΩΒΟΥ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ