Το ρεπερτόριο του Μαΐου στο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.4.2018

Πλούσιο το πρόγραμμα του θεάτρου Ριάλτο για τον μήνα Μάϊο. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, χορός σε ένα ρεπερτόριο για όλα τα γούστα: 




  • Θέατρο| 3, 4/5 Πέμπτη και Παρασκευή  20:30 (90’)


Ήρωες

Gerald Sibleyras

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 Μετά από τις επιτυχημένες τους παραστάσεις στην Αθήνα, οι Ήρωες, Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης, μεταφέρονται στο Θέατρο Ριάλτο.  Η κωμωδία, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic, έχει στο επίκεντρό της τρεις γκρινιάρηδες βετεράνους στρατιωτικούς που  ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες, με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Μια παράσταση με χιούμορ, συναίσθημα και τρεις σπουδαίες ερμηνείες. Το έργο, που μετέφρασε η Μαριάννα Τόλη, συγκέντρωσε τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία Moliere (2003) και μεταφέρθηκε στο West End, κερδίζοντας το βραβείο Olivier νέας κωμωδίας το 2006.

Εισητήρια: € 22 / 18



  • Mουσική| 5/5 Σάββατο 20:30 (90’)


Κυπριακή Σερενάτα

Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ

kupriaki-serenata-original-2210




Μια περιδιάβαση στο λυρισμό της κυπριακής μουσικής, ποίησης και ζωγραφικής από την  Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού Επιλογή. Εκεί που η έμπνευση, η δημιουργικότητα και το καινούργιο συναντούν την παράδοση. Αγαπημένα κυπριακά τραγούδια, αλλά και νέες συνθέσεις Κύπριων δημιουργών, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, παντρεύονται σε μια συναυλία με δυτικότροπες  χορωδιακές διασκευές και ενορχηστρώσεις.

Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία, το  Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus Novus Femina και η Μικτή Χορωδία  Επιλογή, καθώς και 10μελής ορχήστρα. Σόλο τραγούδι: Σάββας Χρυσοστόμου, Χαρά Σώζου. Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Σταυρινίδης. Καλλιτεχνική Διεύθυνση /Διεύθυνση Χορωδίας Αγγελίνα Νικολαΐδου.

Εισητήρια: € 15 / 12



  • Χορός| 6/5 Κυριακή 18:30 (180’)


Leonard Bernstein Centenary

THE ROYAL BALLET

theroyalballet


Αναμετάδοση του αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Leonard Bernstein. Ένα μοναδικό πρόγραμμα από τους τρεις συνεργάτες χορογράφους του Royal Ballet, που αναδεικνύουν το εύρος και τη χορευτική δυναμική της μουσικής του Bernstein. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρεμιέρες των χορογράφων Wayne McGregor (Chichester Psalms)  και Christopher Wheeldon (Serenade) καθώς και την αναβίωση του έργου The Age of Anxiety από τον Liam Scarlett.

Εισητήρια: € 15 / 10



  • Θέατρο| 8*+ 9 Τρίτη και Τετάρτη 20:30 (100’)


Το Κέλυφος

Κωνσταντία Σωτηρίου

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ



 Όταν ο σύντροφός της πλήττεται από μια ασθένεια που τον αποκόπτει βίαια από τον υπόλοιπο κόσμο, η Άννα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα: άραγε η ύπαρξή της «τελειώνει» μαζί με τη δική του; Πόσο εγωιστικό είναι να θέλει να συνεχίσει μια κανονική ζωή, ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις; Το έργο της Κωνσταντίας Σωτηρίου, που προσεγγίζει το θέμα της γεροντικής άνοιας, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Ερμηνεία: Φώτης Αποστολίδης, Βαρνάβας Κυριαζής, Υρώ Μανέ, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος. *Με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.

Εισητήρια: € 12 / 6



  • Μουσική| 12/5  Σάββατο  19:55 (207΄)


Σταχτοπούτα

Jules Massenet

THE MET LIVE

CENDRILLON; ROH,
CENDRILLON; ROH, Cendrillon; Joyce DiDonato, La Fée; Eglise Gutiérrez, Le Prince Charmant; Alice Coote, Madame de la Haltière; Ewa Podles, Pandolfe; Jean-Philippe Lafont, Noémie; Madeleine Pierard, Dorothée; Kai Rüütel, Roi; Jeremy White,


 Σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera, η βασισμένη στο κλασικό παραμύθι όπερα κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του Bertrand de Billy. Η σκηνοθεσία είναι του Laurent Pelly με τη Joyce DiDonato στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει, επίσης, τους Alice Coote, Stephanie Blythe, Kathleen Kim και Laurent Naouri.

Η Σταχτοπούτα ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden στο Λονδίνο, το Gran Teatre del Liceu στη Βαρκελώνη, το Théâtre Royal de La Monnaie στις Βρυξέλλες και την Opéra de Lille. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Εισητήρια: €18 / 14



  • Θέατρο| 13 – 16/5 Κυριακή μέχρι Τετάρτη 20:30 (150΄)


Η Μεγάλη Χίμαιρα 

Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

megaliximaira


Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση (Γιούγκερμαν, Ο κίτρινος φάκελος, Το 10), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, που μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες με 4 χρόνια sold-out παραστάσεις, αμέτρητα βραβεία (Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2015) και 100.000 θεατές, έρχεται αποκλειστικά στο Θέατρο Ριάλτο. Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε μια Γαλλίδα που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ως «ξένη» προσπαθεί να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα όπου και συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα τοπίο την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Εισητήρια: €25 /20



  • Μουσική| 18/5 Παρασκευή  20:30 (90’)


Καλωσόρισες Άνοιξη

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ

welcome-springtime-original-2206


 Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στην Άνοιξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το συνθέτη Aaron Copland και την oρχηστρική σουίτα Appalachian Spring, τη Συμφωνική σουίτα Άνοιξη (Printemps) του Claude Debussy και τον Robert Schumann με τη Συμφωνία αρ. 1 σε Σι ύφεση ελάσσονα, έργο 38 (Άνοιξη) του R. Schumann.

Εισητήρια: €12 / 7 / 5



  • Κινηματογράφος| 23/5 Τετάρτη 20:30 (105΄)


Μαζί ή τίποτα

Fatih Akin

in-the-fade-fatih-akin-original-2204

Η νέα ταινία του Fatih Akin αφηγείται την κατάδυση μιας γυναίκας στην κόλαση μετά τον θάνατο του συζύγου και του γιου της σε βομβιστική επίθεση. Η οργή και το πένθος γίνονται μέσα από τον φακό του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη ένα σαφές, ριζοσπαστικό πολιτικό σχόλιο, που φιλοδοξεί να διαλύσει την ομίχλη της εποχής. Η ταινία απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2017, ενώ η πρωταγωνίστρια Diane Kruger το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο περσινό Φεστιβάλ Καννών. Με τους: Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch και τον Γιάννη Οικονομίδη. Με διαλόγους στα Γερμανικά, Ελληνικά και Αγγλικά. Με τη συνεργασία του: Pantheon Art Cinema.

Εισητήρια: €10 / 7



  • Θέατρο| 25/5 Παρασκευή 20:30 (60’) 14+


Όχι Αθώος πια

Happy End

Στέγη Ωνάση

oxiathoospia


Η σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα Happy End, μας μυούν στο σαγηνευτικό κόσμο της εφηβείας. Μια ξεχωριστή παράσταση του θεάτρου επινόησης που ασχολείται με θέματα όπως τι σημαίνει να είσαι έφηβος σήμερα; Πώς είναι να αποχαιρετάς την παιδική αθωότητα και να εισέρχεσαι στον κόσμο των «μεγάλων»;

Ηθοποιοί: Θεανώ Μεταξά, Αντώνης Παναγόπουλος, Ρομάνα Λόμπατς, Μικές Γλύκας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος. Με τη συνεργασία της Στέγης Ωνάση.

Εισητήρια: €15 / 12



  • Θέατρο| 27/5 Κυριακή 18.00 & 20:30  (70’) 18+


Tea Ceremony

THEATRE COLLECTIVE SRSLY YOURS

On Stage

tea-ceremony-original-2232


Η θεατρική ομάδα SRSLYyours επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο έπειτα από την επιτυχημένη περιοδεία των Egoland (2017) και Fear Industry, που διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης ανεξάρτητης θεατρικής παράστασης στο Βερολίνο (Best Theatre Performance on Berlin Stages”, 2016), χαρίζοντας στους θεατές μία ώρα πολυτέλειας και ρομαντισμού. Η παράσταση παντρεύει επινοημένο και σωματικό θέατρο με αφηγήσεις από την Άπω Ανατολή, συνδυάζοντας την αυξανόμενη επιθυμία μας για ευχαρίστηση, επίτευξη και εγκόσμιες απολαύσεις με την αναζήτησή μας για ευτυχία και γαλήνη.

Σκηνοθεσία/δραματουργία: Achim Wieland, Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου

Κείμενο: συνεργασία μελών ομάδας, Χορογραφία: Αλέξης Βασιλείου

Στα Αγγλικά.

Εισητήρια: €15 / 12

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ