12ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.7.2018

Μία συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων του λαού μας με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες, αλλά και την προσφορά ενός ξεχωριστού θεάματος στους ξένους και ντόπιους θεατές, αποτελεί το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώντεται από το Δήμο Λεμεσό για 12η χρονιά, μεταξύ 6-10 Αυγούστου.


Φέτος έχει συμπεριληφθεί η εκδήλωση βράβευσης  των  Golden Stars  στη Λεμεσό στις  8 Αυγούστου 2018. Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο  σε μια διαφορετική πόλη διεθνώς, αποτελώντας την κορυφαία  στιγμή των βραβεύσεων για την προσφορά προσωπικοτήτων της Λαϊκής Παράδοσης  από όλον τον κόσμο. Φέτος θα τιμηθούν  άτομα από  πέντε χώρες: Ισραήλ, Ρωσία,  Γαλλία,  Πολωνία και Κύπρο.

Τo πρόγραμμα:

-6/8/ 2018 Καλωσόρισμα:

Ο Δήμος Λεμεσού καλωσορίζει όλους τους χορευτές στο δημαρχείο της πόλης. Θα ακολουθήσει παρέλαση με ολιγόλεπτα  προγράμματα κατά μήκος  του παραλιακού μετώπου. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πέραν των 200 χορευτών και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού.

-7/8/2018  Επίσημη Έναρξη του 12ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού

-8/8/2018  Golden Stars

Η Διεθνής Οργάνωση Λαϊκού  Πολιτισμού IGF  και ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνουν την  τελετή  βράβευσης πέντε προσωπικοτήτων για την προσφορά τους στο Λαϊκό Πολιτισμό, στο Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας». Στην  εκδήλωση θα παραστούν μέλη του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της IGF.

-9/8/2018  Το 12ον Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ μεταφέρεται  στο  Πάρκο που βρίσκεται απέναντι από την Υπεραγορά Σκλαβενίτη στον Αγιο Ιωάννη

-10/8/2018  Λήξη του Φεστιβάλ μπροστά από την εκκλησία του Ναού Παναγίας Χρυσαίφυλιώτισσας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ