Through me, THEM: Ανοιχτό κάλεσμα προς γυναίκες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.9.2019

Στην προσπάθεια να εστιάσει στο συλλογικό και παράλληλα ευαίσθητο θέμα της πληθώρας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κοινωνικό επίπεδο, ο Κύπριος χορογράφος Παναγιώτης Τοφή ξεκινάει μία ερευνητική μελέτη προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής παράστασης κίνησης.


Γυναίκες από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο, εθνικότητα και θρησκεία, άνω των δεκαοκτώ ετών, είναι ευπρόσδεκτες να δοκιμάσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να μοιραστούν, μέσω σωματικής κίνησης, την προσωπική τους εμπειρία με θεματικές: την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση.

ΠΩΣ

Μέσω της βιντεογράφησης ενός σύντομου αυτοσχεδιασμού: μιας σειράς σωματικών κινήσεων που εκφράζουν και απεικονίζουν την προσωπική τους εμπειρία σε σχέση με την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση. Το βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα λεπτό σε διάρκεια.

Τα βίντεο που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν σαν αρχικό υλικό προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής σόλο παράστασης κίνησης, με ερμηνευτή τον Παναγιώτη Τοφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 19ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Τα βίντεο που θα ληφθούν αποτελούν μέρος του ερευνητικού και αναπτυξιακού μέρους του έργου και δεν θα μοιραστούν, ούτε θα παρουσιαστούν δημοσίως με οποιονδήποτε τρόπο. Τα ονόματα των συμμετεχουσών θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παρουσίασης. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει η ανάγκη για ανωνυμία, παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Τα βίντεο θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση throughmethem@gmail.com με θέμα: "Υποβολή βίντεο".

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε το πλήρες σας όνομα και χώρα διαμονής. Οι πληροφορίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παράστασης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνετε ανώνυμη για οποιονδήποτε λόγο παρακαλώ συμπεριλάβετε μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Κατα τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο. Σε περίπτωση που το μέγεθος του αρχείου βίντεο είναι πολύ μεγάλο για να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλώ όπως στείλετε μέσω της ιστιοσελίδας: www.wetransfer.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ throughmethem@gmail.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ