The only way out is through, από τον Δημήτρη Χειμώνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.9.2019

Το νέο του χορογραφικό έργο με τίτλο «The only way out is through» παρουσιάζει στο πλαίσιο του φετινού 10ου Open House Festival ο Δημήτρης Χειμώνας.


Στη νέα του δουλειά, ο Χειμώνας εστιάζει σε μια συνθήκη που δημιουργείται κατά την παρακολούθηση μιας παράστασης.

«Όταν πηγαίνουμε στο θέατρο, υπογράφουμε ένα φανταστικό συμβόλαιο που μας αναγκάζει να ενδώσουμε σε “suspension of disbelief”», εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση για το έργο του. «Ο όρος περιγράφει τη θελημένη αναστολή της κριτικής σκέψης, τη θυσία του ρεαλισμού για χάρη της απόλαυσης του θεατρικού ψέματος. Παραμένοντας σταθεροί στη θέση μας συμφωνούμε να βιώσουμε τη ζωή μέσα από μια πρόβα της, ταξιδεύουμε σε διαφορετικούς χώρους και χρονικές περιόδους, παίζοντας το ρόλο του θεατή. Εάν αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε αυτή τη ψευδαίσθηση, το θέατρο αποκαλύπτεται ως τίποτα, και το τίποτα είναι η πηγή όχι μόνο της απόλυτης ελευθερίας αλλά και υπαρξιακής φρίκης.»

Το έργο αποτελεί εξέλιξη της έρευνας και πρακτικής του Χειμώνα που ξεκίνησε ως μέρος του Moving the New Artistic Development Programme της Στέγης Χορού Λεμεσού και συνεχίστηκε στο Home Workspace Program, στο Ashkal Alwan στη Βυρητό (2018-2019).

Στη δουλειά του, ο Δημήτρης Χειμώνας διερευνά θεατρικές συμβάσεις, μηχανισμούς και πλαίσια μέσα από τη χρήση και κατάχρησή τους. Παρουσίασε έργα στο Edinburgh Fringe Festival (2015 -2016), στο Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα, 2016), στη Μπιενάλε Νέων (Τίρανα, 2017), στο Window Laboratoire (Παρίσι, 2018), και στη Prague Quadrennial of Space Design & Performance (2019), μεταξύ άλλων.

The only way out is through, οι συντελεστές:

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Δημήτρης Χειμώνας
Συνεργάτες/Περφόρμερς: Λουκία Πιερίδη και πολλοί άλλοι
Μουσική Επιμέλεια: Λοΐζος Ολύμπιος, Δημήτρης Χειμώνας
Μέντορες: Ροδιά Βόμβολου, Λουίζα Παπαλοΐζου
Σχεδιασμός Αφίσας: Αντώνης Μούσιης
Παραγωγή: Στέγη Χορού Λεμεσού

+ Πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου 2019 στις 21:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ [Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός], στο πλαίσιο του Open House Festival.
Εισητήρια προς 8 ευρώ [κάρτα φεστιβάλ για όλες τις παραστάσεις [πλην της Transfiguration] προς 25 ευρώ. Πληροφορίες: project@dancehouselemesos.com

Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Buffer Fringe Performing Arts Festival στις 25 Οκτωβρίου, στις 20:00 στο 1984 (33-37 Mahmut Pasa Sokak, Λευκωσία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ