HeartLand - a dark forest, από τους Δημήτρη Σπύρου και Φώτη Νικολάου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.10.2019

Ο Φώτης Νικολάου υπογράφει τη χορογραφία και ο Δημήτρης Σπύρου τη μουσική στο έργο HeartLand - A dark forest, η πρεμιέρα του οποίου θα δοθεί στις 14 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Συνεργείο, στη Λεμεσό.


Το έργο HeartLand είναι μια παραγωγή της ομάδας βιταμίνα.

Heartland: το κεντρικό ή σημαντικότερο μέρος μιας χώρας. Εκεί όπου ένα συγκεκριμένο σύνολο δραστηριοτήτων ή πεποιθήσεων έχει τη μεγαλύτερη στήριξη και αποδοχή.

Heartland, ένας τόπος αντίστασης, εκεί όπου σιωπηλά και αθόρυβα αποσύρονται τα κουρασμένα, τα χωρίς αντοχή και ανοχή σώματα. Όχι για να κρυφτούν ούτε για να ξεχαστούν. Πάνε εκεί, στον τόπου όπου παραμονεύουν οι βαθύτερες επιθυμίες και φόβοι. Εκεί όπου θα συναντηθούν ξανά με την αλήθεια τους. Εκεί όπου θα αναγεννηθούν ή θα χαθούν. Εξομολογητήριο; Καθαρτήριο; Μαρτύριο;



Πρέπει να μπορείς να σηκώνεσαι και να φεύγεις από κάθε ανάξια συντροφιά, γράφει ο Ρόιτχάμερ, αφήνοντας πίσω σου όλα εκείνα τα ασήμαντα πρόσωπα, όλα εκείνα τα τόσο ηλίθια μυαλά και να βγαίνεις έξω στον καθαρό αέρα, εγκαταλείποντας ό,τι σχετίζεται με αυτή την τιποτένια κοινωνία, να έχεις τη δύναμη και το θάρρος και τη σκληρότητα απέναντι στον εαυτό σου, για να εγκαταλείψεις όλους εκείνους τους γελοίους, άχρηστους, μικρονοϊκούς ανθρώπους κι αφού βγάλεις από τα πνευμόνια όλα όσα εγκαταλείπεις να εισπνεύσεις κάτι καινούριο. Πρέπει να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς από όλες αυτές τις άχρηστες αγέλες που τις συνδέει η βλακεία και τίποτα άλλο, για να μη γίνεις κι εσύ συνδετικός κρίκος μιας αποβλακωμένης κοινωνίας, να εγκαταλείψεις όλες τις παρέες και να επιστρέψεις στον εαυτό σου όπου θα βρεις γαλήνη και διαύγεια. - Thomas Bernhard, Διόρθωση

Εκτός από τους Φώτη Νικολάου και Δημήτρη Σπύρου, σε αυτή την παραγωγή εργάζονται η Ελενα Κοτασβήλι που υπογράφει τα σκηνικά, η Μάρθα Φωκά που φιλοτέχνησε τις μάσκες και ο Σταύρος Τάρταρης στον σχεδιασμό των φωτισμών.

+ Στις 14, 15, 16 και 17 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Συνεργείο της Λεμεσού, στις 21:00. Εισιτήρια και πληροφορίες τηλ. 99098255. 

Φωτογραφία: Λουκάς Σταύρου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ