«Fountains of Mojitos» της Εύης Δημητρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.11.2019

Η ομάδα Εν δράσει παρουσιάζει την παράσταση Fountains of Mojitos σε δημιουργία Εύης Δημητρίου στο Θέατρο Δέντρο, στη Λευκωσία και στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.


Συμμετέχουν οι χορεύτριες: Ράνια Γλυμίτσα, Μιλένα Ούγκρεν Κούλας, Julia Brendle και Ελευθερία Σωκράτους.

«H Εύη Δημητρίου στη νέα ομαδική χορογραφική δουλειά της φέρνει γύρω της τέσσερις χορεύτριες, τέσσερις γυναίκες, τέσσερις φίλες, τέσσερις μητέρες και μέσα από την οικειότητα που προκύπτει μεταξύ τους εξερευνούν το πώς βιώνουν την σεξουαλικότητα τους, την εγκυμοσύνη τους, τα αλλαγμένα σώματά τους και τα διάφορα συναισθήματα που δημιουργούνται, απο την ντροπή μέχρι την ευχαρίστηση, από την σιωπηλή αμηχανία  στα γέλια, από την ντροπαλή αυτο-εξερεύνηση αισθησιακών ή δυναμικών συναντήσεων σε ενθουσιώδεις συναντήσεις συνύπαρξης. 

Μαζί οδηγήθηκαν σε μια γλώσσα του σώματος, που επιτρέπει στον θεατή να κρυφακούσει τις οικείες συζητήσεις τους, και να βιώσει ένα παρόμοιο συναισθηματικό και ενεργειακό ταξίδι» αναφέρει ο δραματουργός Guy Cools. 

H χορογράφος σημειώνει:

«Τα τελευταία εννιά χρόνια, το βασικό θέμα της χορογραφικής μου έρευνας ήταν η γυναίκα, ο ρόλος της στην κοινωνία, και ποια είναι ως ανθρώπινο ον. Παρόλα αυτά, ήταν μόνο πριν από λίγα χρόνια που άρχισα να δίνω τόση σημασία στο πώς η κοινωνία αντιλαμβάνεται τη γυναίκα.

Άρχισα να προσέχω συμπεριφορές που μείωναν τις γυναίκες. Ο τρόπος που πολλές φορές απεικονίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον γραπτό λόγο, σε άρθρα στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Ο τρόπος που κάποιοι άντρες μιλούν στις γυναίκες στον δρόμο. Το πώς η κοινωνία συχνά φιμώνει τη γυναίκα και το πώς οι επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες έχουν συχνότητα επιδημίας. Από όλες αυτές μου τις παρατηρήσεις, άρχισα να αντιλαμβάνομαι από πού μπορεί να πηγάζει η ντροπή και η ενοχή. 

Επέλεξα μια ομάδα περφόρμερ που θαυμάζω τόσο ως καλλιτέχνες όσο και ως άτομα. Μέσα από μια διαρκή ανταλλαγή σκέψεων, πεποιθήσεων και κινησιολογικής έρευνας προέκυψε η παράσταση Fountains of Mojitos.»

Το έργο ανεβαίνει στο πλαίσιο του Προγράμματος Τερψιχόρη 2019 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη στήριξη της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Συντελεστές Παράστασης:

Ιδέα/Χορογραφία: Εύη Δημητρίου

Σε συνεργασία με τις χορεύτριες: Ράνια Γλυμίτσα, Μιλένα Ούγκρεν Κούλας, Julia Brendle, Ελευθερία Σωκράτους

Δραματουργία: Guy Cools

Σχεσδιασμός Φωτισμού: Αλεξάντερ Γιότοβικ

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Παραστάσεις:

Λευκωσία: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, Θέατρο Δέντρο, Kρατήσεις Εισιτηρίων: 99520835

Λεμεσός: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου & Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, Θέατρο Ριάλτο/ Επί Σκηνής, Εισιτήρια: www.rialto.com.cy, τηλ: 77777745

Online Eισιτήρια: https://rialto.interticket.com/program/fountains-of-mojitos-2175/3850

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

Διάρκεια: 50'

Τιμές Εισιτηρίων: €7 – 5 

Facebook: @eviedemetrioudanceartist



Εύη Δημητρίου

(σύντομο βιογραφικό)

Η χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ. 

Τα έργα της  έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία.  Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας, και τη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

www.eviedemetriou.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ