Ανοικτό κάλεσμα: ARTISTS IN PROGRESS 2020 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.1.2020

Tο επόμενο πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λευκωσίας ARTISTS IN PROGRESS 2020 θα πραγματοποιηθεί από 1 – 12 Ιούνη 2020.


Το πρόγραμμα Φιλοξενιών 2020 θα επικεντρωθεί στη σόλο χορογραφική δουλειά με καλεσμένη την ειδική Μέντορα Χορογράφο και καλλιτέχνη ΜΑΙΡΗ ΝΙΟΥΝΑΝ (Ιρλανδία)



Mary-Nunan-Choreography


Σκεπτικό και περιγραφή της πρότασης της Mary Nunan για τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει ως μέντορας  σε αυτές τις φιλοξενίες σε ομαδική και ατομική βάση με  τους συμμετέχοντες:  

«Οι συμμετέχοντες θα καθοδηγηθούν στη διαδικασία δημιουργίας και εκτέλεσης σόλο χορογραφίας. Μπορούν να επιλέξουν να συνεργαστούν με έναν καλλιτέχνη από έναν άλλο κλάδο (π.χ. μουσική, λογοτεχνία, εικαστική τέχνη) ως μέρος της διαδικασίας τους.

Η προσέγγισή μου στην καθοδήγηση είναι να ενθαρρύνω κάθε χορευτή να «βρει» τι είναι αυτό που ενδιαφέρεται να διερευνήσει ως μέρος της ατομικής τους χορογραφικής έρευνας.Ως μέρος αυτής της διαδικασίας θα εισαγάγω μια σειρά από μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ο καθένας για να τις υποστηρίξουν ακούγοντας βαθιά τις δημιουργικές τους παρορμήσεις. Θα εισαχθούν επίσης σε μεθόδους που θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν τη λεπτή, αλλά ζωτικής σημασίας, διαφορά μεταξύ της έκφρασης του «εαυτού» και της έκφρασης της ιδέας μέσα από μια σόλο χορογραφία. Οι γραμμές μεταξύ αυτών των δύο στρωμάτων είναι εξαιρετικά λεπτές και τα όρια αναγκαστικά πορώδη και όμως η ικανότητα επιδέξιας διαπραγμάτευσης τους είναι απαραίτητη για την τέχνη (και την τέχνη) της σόλο χορογραφίας και της περφόρμανς.

Όλες οι μέθοδοι που εισάγω και οι συζητήσεις που θα έχουμε θα πλαισιωθούν από το έργο που θα δημιουργούν ταυτόχρονα οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, έτσι ώστε να είναι ζωντανές και διαδραστικές.

Στο τέλος του Residency θα παρουσιάσουν ο καθένας ένα σύντομο έργο σε εξέλιξη.Αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι οι καλλιτέχνες θα έχουν αποκτήσει κάποιες μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω αυτό το σύντομο σόλο έργο (αν το επιλέξουν) ή / και να εφαρμόσουν και σε άλλες πτυχές της γενικής τους πρακτικής.»

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και καθημερινών συναντήσεων / εργαστηρίων μαζί με την Μαίρη Νιούναν θα γίνει μια παρουσίαση της δημιουργικής διαδικασίας από τους συμμετέχοντες την Πέμπτη 11 του Ιούνη 2020.

Εργαστήρι z(ero)ing

Μέρος των Φιλοξενιών ARTISTS IN PROGRESS 2020 είναι ένα εργαστήρι το Σαββατοκυρίακο 5 & 6 Ιουνίου στο DANCEHOUSE LEFKOSIA ανοικτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους χορευτές και χορογράφους με καθοδηγήτρια την MARY NUNAN, το οποίο παρακαλούμε να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό για τους επιλεγμένους καλλιτέχνες, ως μέρος του προγράμματος των Φιλοξενιών 2020. 



Το ανοικτό κάλεσμα για ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο χορογράφο – καλλιτέχνη που έχει δουλέψει προσωπικά με την τέχνη της ΣΟΛΟ  Χορογραφίας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρει η χορογραφική εργασία ΣΟΛΟ.

Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους συμμετοχής σε αυτό το ανοικτό κάλεσμα αιτήσεων για ΣΟΛΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ με την ΜΑΙΡΗ ΝΙΟΥΝΑΝ  είναι η  διαθεσιμότητα του συμμετέχοντα στα πιο κάτω ωράρια για εργασίας και ακολούθως η γραπτή δέσμευση.

Για τις συναντήσεις με την Μαίρη Νιούναν, οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι από τις 9:00 μέχρι τις 14:00. Επίσης, για επιπλέον συναντήσεις με την Μαίρη Νιούναν, όπου και αν αυτό χρειαστεί υπάρχει η ευέλικτη προσθήκη και απογευματινών ωραρίων.

Για την αίτηση ενδιαφέροντος  θα χρειαστεί να σταλεί μια επιστολή  με τα πιο κάτω στοιχεία μέχρι την Πέμπτη, 30 Γενάρη 2020.

 ΑΙΤΗΣΗ

Όνομα:

Διεύθυνση:

Τηλέφωνο:

Αναφορά σε προηγούμενα έργα σόλο εάν υπάρχουν:

Σε μέχρι 200 λέξεις έκφραση του ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα 2020:

Να επισυναφθεί Βιογραφικό Σημείωμα.

www.dancehouselefkosia.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024