“Squ-air” στην Πλατεία Ηρώων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.7.2020

Ξεκινώντας από την ταυτότητα της πλατείας ως χώρος συγκέντρωσης και συσσώρευσης ποικιλίας ανθρώπων και δράσεων, το συγκεκριμένο δρώμενο θα επιχειρήσει να προβάλει μέσα από την κινησιολογία διάφορες εικόνες, που θα σχετίζονται με τη χρήση της πλατείας, όχι μόνο από τις μάζες αλλά και από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Το δρώμενο ασχολείται με τρία βασικά θέματα:


α) την κινησιολογία που πηγάζει από την παρατήρηση της αρχιτεκτονικής του χώρου, αφού τόσο ο χορός όσο και η αρχιτεκτονική επικεντρώνονται στα ίδια θέματα: τον χώρο και το σώμα.

β) την κινησιολογία που αντικατοπτρίζει με σοβαρό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο τη χρήση του χώρου (ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης) παρασύροντας, πιθανώς, τους θεατές σε νέα βιώματα,

γ) τη σχέση των σωμάτων των χορευτριών με τα σώματα των θεατών και των θαμώνων της πλατείας τη στιγμή της παράστασης (μέσω διάδρασης και αλληλεπίδρασης), σχέση η οποία μεταβάλλεται και υπακούει στα νέα δεδομένα της υποχρεωτικής απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ́ όλων των ατόμων.

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστκές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Χορηγοί: N-ARCH-STUDIO, EXERTUS, PLATO, OMNITOUCH, AGELCO, MATISSE

31 ΙΟΥΛΙΟΥ και 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 7:30μ.μ.
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσό.

EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / Διάρκεια 35’

Χορογραφία: Εύη Παναγιώτου
Δραματουργία: Χριστίνα Ηλιάδου
Μουσική: Αντρέας Ροδοσθένους
Χορεύουν / Συνδημιουργούν: Ράνια Γλυμίτσα, Julia Brendle, Κατερίνα Τυλληρίδου, Στέφανη Παπαδοπούλου, Έλενα Γαβριήλ, Άντρια Μιχαηλίδου, Μάριον Ευσταθίου.
Κοστούμια: Χρήστος Όθωνος, Liene Kalisz
Φωτογραφίες/βίντεο: Χάρης ΕυαγόρουΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο τηλ. 99524484

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»