Οι Νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Μαρία Κασάπη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.11.2020

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό.


Μαρία Κασάπη, Too much, too long, 15’/ Σάββατο, 7.11, 20:00

1. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις με την χορογραφία σου;

Η χορογραφία μου βασίζεται σε 3 οντότητες, που αποτελούνται από ανθρώπινο σώμα και μεταλλικό κεφάλι. Κατά την εξέλιξη της χορογραφίας το "κεφάλι’" αυτό αλλάζει μορφές, μερικές συμβατές με το σώμα και άλλες όχι. Το κεφάλι αντιπροσωπεύει την υπερβολική σκέψη που καταβάλει το ανθρώπινο ον με αντίκτυπο να επηρεάζει όχι μόνο το σώμα του αλλά και γενικότερα την ύπαρξή του.

2. Πως νιώθεις που συμμετέχεις (ως δημιουργός) στην Πλατφόρμα για πρώτη φορά;

Αρχικά είμαι ευγνώμων που υπάρχουν φεστιβάλ στην Κύπρο που στηρίζουν τους νέους αλλά και τους παλιούς χορογράφους. Η Πλατφόρμα δεν είναι απλά οι τρείς μέρες των παραστάσεων. Όλη η διαδικασία των προηγούμενων μηνών είναι μια δημιουργική διαδρομή όπου γνωρίζεις καλλιτέχνες, μέντορες και έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις αναντικατάστατες εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον. Νιώθω τυχερή που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω για δεύτερη χρονιά σαν πρωτοεμφανιζόμενη χορογράφος.

3. Πως η πανδημία σε επηρέασε ως δημιουργό;

Η πανδημία με επηρέασε γενικά σαν άνθρωπο, όχι μόνο σαν καλλιτέχνη. Λόγω του ότι αλλάζουν όλα τα δεδομένα σου σίγουρα δεν μπορείς να μην επηρεαστείς. Όταν ξεκίνησε η πανδημία είχα δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να αφεθώ στην αρνητική και αβέβαιη διάθεση που δημιουργήθηκε γύρω μου και να βλέπω τα πάντα να αλλάζουν χωρίς να είμαι έτοιμη να αποδεχτώ τις καινούργιες αλλαγές που μου επέβαλλαν . Η δεύτερη επιλογή ήταν να κάνω επανεκκίνηση τον εαυτό μου και να δω με άλλη ματιά την ζωή μου. Φυσικά η επιλογή μου ήταν η δεύτερη και αυτό δεν με επηρέασε μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και σαν καλλιτέχνη.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024