Παράθυρο logo
Κανάλι Ιδρύματος Ωνάση: Χορός με ένα κλικ
Δημοσιεύθηκε 08.12.2020
Κανάλι Ιδρύματος Ωνάση: Χορός με ένα κλικ

Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται αυτή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00, η προβολή σημαντικών στιγμών από το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

878 λεπτά χορού, παραστάσεις που χαράχτηκαν στη μνήμη μας, παραστάσεις που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, σόλο και ομαδικά έργα, σπουδαίοι Έλληνες χορογράφοι στα πρώτα τους βήματα, χορευτές που θαυμάζουμε, παρελαύνουν για 15 συνολικά ώρες στις οθόνες μας για μία και μοναδική φορά η καθεμία, γιορτάζοντας έτσι το νέο κάλεσμα της Στέγης σε νέους χορογράφους.

Όταν όλα μοιάζουν να έχουν σταματήσει, τι είναι αυτό που σας κινεί; Τι σας συγκινεί; Κίνηση, επανεκκίνηση, μετακίνηση προς ένα νέο «μαζί». Αυτό επιδιώκει το open call του 8ου Φεστιβάλ Νέων χορογράφων, που δεν σταματά να κινείται στα βήματα των νέων δημιουργών. Χορογράφοι, χορευτές, δραματουργοί, ερευνητές και περφόρμερ από το διευρυμένο πεδίο του σύγχρονου χορού και της περφόρμανς μπορούν να καταθέσουν έως τις 14 Δεκέμβριου 2020 προτάσεις χορευτικής έκφρασης, χορογραφίας, κίνησης και κινησιολογίας σε κάθε επίπεδο: μορφή, αισθητική και περιεχόμενο. Γιατί, όταν οι συνθήκες ανατρέπουν όσα θεωρούσαμε αυτονόητα, καλούμαστε να ξαναδούμε πώς λειτουργούμε, πώς δημιουργούμε, πώς «αγκαλιάζουμε» εκ των έσω ή, αντίστοιχα, πώς υπερβαίνουμε δημιουργικά τις περιοριστικές συνθήκες. Χορεύω σημαίνει εφευρίσκω από την αρχή τι με κινεί, τι με συν-κινεί και συγκινεί, τι με κινητοποιεί και τι με μετακινεί από όσα μέχρι τώρα γνώριζα.

Θα προβληθούν για μία μοναδική φορά οι εξής παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση:

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 | από τις 18:00

6ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων
Μαργαρίτα Τρίκκα / Prolet Ocd, A Punch Of Losers

Δανάη Δημητριάδη & Διονύσιος Αλαμάνος, ΑΤΜΑ

Μυρτώ Γράψα, Brighter

Oμάδα Ροπής, Depaysement

7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων
Χρήστος Μούχας, Α Little More Than Nothing

Ηρώ Βασάλου, Becoming With Animal

Αναστασία Βαλσαμάκη, Dis Joint

Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη, Manoeuvre_

Γεωργία Τέγου & Μιχάλης Θεοφάνους, Reverie

Δάφνη Αντωνιάδου & Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Vanishing Point