«Ένταση» από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.3.2022

Έξι χορευτικά πλάσματα επί σκηνής. Εκπέμπουν μηνύματα, ανταλλάσσουν ενέργεια, προσπαθούν να αναγνωριστούν. Ένταση!


Όσο περισσότερο αναγνωρίζονται τόσο ο ζωτικός χώρος τους περιορίζεται. Κάθε στιγμή τους φέρνει λίγο πιο κοντά. Κάθε στιγμή που έχουν έρθει πιο κοντά η έντασή τους αυξάνεται. Στο οριακό της σημείο είναι ανυπόφορη, τόσο που επιβάλλει ξανά την στιγμιαία αποστασιοποίηση. Για να μπορεί να δημιουργηθεί ξανά από την αρχή.

Ένταση! Από την οριακή, πανδημική φύση, της δεσμευμένη αδιάκοπα να μεταδίδεται για να εκτονώνεται, να αποδρά από τα όρια του εαυτού της για να μπορεί να επιστρέψει σε αυτά, να συγκεντρώνεται για να μοιραστεί και να μοιράζεται για να συγκεντρωθεί, ξανά και ξανά και ξανά.









TENSION (ΕΝΤΑΣΗ), στα όρια, από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο. Στο μυσταγωγικό μαύρο θεατρικό κουτί του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου.

Παραστάσεις: Κυριακή 27 Μαρτίου (δύο παραστάσεις): ώρες έναρξης 19:30 και 21:30 & Δευτέρα 28 Μαρτίου (μία παράσταση): ώρα έναρξης 21:00.

Κρατήσεις: 22781104

Συντελεστές

Σκηνοθεσία / Χορογραφία - Έλενα Χριστοδουλίδου
Χορευτές στη δημιουργία: Σπύρος Μπεκιάρης, Ήβη Χατζηβασιλειου, Αναστασία Πασχάλη, Ιωάννα Σάββα, Χρήστος Τζοβάρας, Νικόλ Γιαννάκα.
Δραματουργία: Γιάννης Καραούλης
Μουσική: Κωνσταντίνος Σκουρλής
Σκηνογραφία / Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Φωτογραφίες: Baoonz
Κουτσοδούλεια: Αντώνης Σκορδίλης

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2022 του ΥΠΠΑΝ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024