"The more you dance the more you get"

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.3.2022

"The more you dance the more you get" - Ομάδα Εν δράσει / Εύη Δημητρίου


18ο Φεστιβάλ Εllas Crean, 6 - 31 Μαρτίου 2022 , Μαδρίτη Ισπανία.

Παράσταση: 31 Μαρτίου, 17:30 & 19:00, Museo Nacional de Artes Decorativas, Madrid.

H ομάδα Εν δράσει ταξιδεύει στο φεστιβάλ Ellas Crean στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει την σόλο περφόρμανς της Εύης Δημητρίου "The more you dance the more you get", στις 31 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ Ellas Crean γεννήθηκε στον πυρετό των εορτασμών της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γυναικών / Υπουργείο Ισότητας. Στόχος του φεστιβάλ είναι να δώσει προβολή στο έργο γυναικών καλλιτεχνών απ’όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ διεξάγεται σε διάφορα μουσεία της Μαδρίτης ως μία ευκαιρία για σύνδεση με νέο κοινό και την επικοινωνία τόσο νέων αξιών, μαζί με άλλες που έχουν ήδη παγιωθεί.

H παράσταση "The more you dance the more you get" ερευνά την εκβιαστική χρήση του σώματος ως εμπόρευμα έχοντας ως βασική αναφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών. Στη σκηνή, ένα άτομο “χωρίς πρόσωπο” είναι αναγκασμένο να εκθέσει και να “πουλήσει” το σώμα του ξανά και ξανά. Ερμηνευμένο με έντονη σωματικότητα, το έργο συνδυάζει την οικειότητα με το χιούμορ, την κίνηση με τον λόγο, το ρίσκο με την έκπληξη.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα Χορού το 2016 και επιλέγηκε να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κύπρου. Προσκλήθηκε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Περφόρμανς Open House, στο 3ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe και στο Κέντρο Τεχνών ΝeΜe. Περιόδευσε σε διεθνή φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο Ζάγκρεμπ, Θεσσαλονίκη, Παλέρμο και Στοκχόλμη.

Συντελεστές

Χορογράφος / Περφόρμερ: Εύη Δημητρίου
Σύμβουλος: Tabea Martin
Σχεδιασμός φωτισμού: Alexander Jotovic
Φωνητική καθοδήγηση: Cathryn Robson
Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου
Φωτογραφία: Παύλος Βριωνίδης
Τεχνικός συντονισμός: Άντης Ιακώβου
Παραγωγή: Εν δράσει

Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ellascrean.com
http://www.eviedemetriou.com/news/

Εύη Δημητρίου / Ομάδα Εν δράσει

Η Εύη Δημητρίου είναι χορογράφος, χορεύτρια και συν ιδρύτρια με την Έμιλυ Παπαλοίζου της ομάδας χορού Εν δράσει.

Η χορογραφική της δουλειά έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία. Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

www.eviedemetriou.com
Facebook:@eviedemetrioudanceartist
Instagram: evie.demetriou

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024