WHO CARES στο Nicosia PopUp 2021

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.11.2021

Μετά από ένα ταξίδι παραστάσεων στην Κύπρο, Ιταλία και στο Beirut International Dance Platform, η παράσταση WHO CARES επιστρέφει στο χειμερινό φεστιβάλ Nicosia PopUp 2021.


Η παράσταση WHO CARES σε χορογραφία/ερμηνεία Εύης Δημητρίου και σε συνεργασία με τον Βέλγο δραματουργό Guy Cools, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πόλης στην Λευκωσία.

Η παράσταση διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας και αυτό που η κοινωνία μας επιβάλλει. Μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μας ταυτότητας, του φύλου και της διαδικασίας ενηλικίωσής μας, η παράσταση εξετάζει το πώς εξωτερικές πιέσεις όπως τα κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα αλλά και οι πολιτικές, επηρεάζουν την προσωπική μας αντίληψη και δράση. Η παράσταση συνδυάζει κίνηση με λόγο και μάς συμπαρασύρει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που απευθύνεται στο παρόν μας.







Συντελεστές:

Xoρογραφία & Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου
Δραματουργία: Guy Cools
Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Mιχάλης Παπαμιχαήλ
Εκπαίδευση Φωνής: Cathryn Robson
Φωτογραφία: Παύλος Βριωνίδης
Γραφικά: Δέσποινα Καννάουρου
Τeaser / Τεχνικός Συντονισμός: Άντης Ιακώβου
Παραγωγή: Ομάδα Εν Δράσει

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

Λευκωσία: 3 Δεκεμβρίου 2021, Θέατρο Πόλης, Nicosia PopUp 2021, 20:30.

Δωρεάν Είσοδος - Απαραίτητη κράτηση θέσεων
Διαδικτυακά: https://bit.ly/3kR2MrN
Τηλεφωνικώς: 99349716

Διάρκεια Παράστασης: 40'

Teaser: https://vimeo.com/544611271

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Στηρίζουν: Στέγη Χορού Λεμεσού, Θέατρο Ριάλτο, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.







Εύη Δημητρίου (σύντομο βιογραφικό)

Η Εύη Δημητρίου είναι χορογράφος, χορεύτρια και συνιδρύτρια με την Έμιλυ Παπαλοίζου της ομάδας χορού Εν δράσει. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο (Τrinity Laban) και στην Νέα Υόρκη (Limon Institute).

Η χορογραφική δουλειά της έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός- παράσταση- περφόρμερ- θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία. Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας, και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

www.eviedemetriou.com

Facebook: @eviedemetrioudanceartist / Instagram: evie.demetriou



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»