23ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου | Θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο από το Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.5.2022

Στις 3 με 25 Ιουνίου, στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, θα διεξαχθεί ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το 23ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.

Ένα πανόραμα χορογραφικών παραστάσεων από Αυστρία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανο, Πολωνία και Κύπρο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κυπριακό φιλότεχνο κοινό, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


3 Ιουνίου – Λίβανος: Maqamat Dance Company (χορογράφος Omar Rajeh) με το έργο Beytna


5 Ιουνίου - Ιταλία: Francesca Foscarini με το έργο Animale


6 Ιουνίου – Κύπρος: Έλενα Αντωνίου με το έργο Landscape


8 Ιουνίου - Ελβετία: Joshua Monten με το έργο Romeo, romeo, romeo


10 Ιουνίου - Ισραήλ: Rachel Erdos Dance Company (χορογράφος Rachel Erdos) με το έργο Q&A


12 Ιουνίου- Αυστρία: Editta Braun Company (χορογράφος Editta Braun) με το έργο Layaz


15 Ιουνίου - Πολωνία:  Polish Dance Theatre (χορογράφος Jacek Przybyłowicz) με το έργο 45


22 Ιουνίου - Ελλάδα: Danae & Dionysos με το έργο Free at last


24 Ιουνίου – Ηνωμένο Βασίλειο: Akram Khan Company (χορογράφοι Dickson Mbi και Joy Alpuerto Ritter) με το έργο Portraits in Otherness: Duende & Babae


25 Ιουνίου – Ηνωμένο Βασίλειο: Εργαστήρι χορού από τους χορογράφους Dickson Mbi και Joy Alpuerto Ritter για επαγγελματίες χορευτές (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα)


Σημειώνεται πως το έργο που εκπροσωπεί την Κύπρο επιλέγηκε από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του «Προγράμματος Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2021».


Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30, ενώ η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 8 ευρώ ανά παράσταση και η κάρτα φεστιβάλ στα 30 ευρώ για όλες τις παραστάσεις.


Δωρεάν θα είναι η είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού.


Κατά τις ημέρες πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή.




Danae & Dionysos με το έργο Free at last – Ελλάδα
Danae & Dionysos με το έργο Free at last – Ελλάδα

2Akram Khan Company (χορογράφοι Dickson Mbi και Joy Alpuerto Ritter) με το έργο «Portraits in Otherness: Duende & Babae» – Ηνωμένο Βασίλειο copy
Akram Khan Company (χορογράφοι Dickson Mbi και Joy Alpuerto Ritter) με το έργο «Portraits in Otherness/ Duende & Babae» – Ηνωμένο Βασίλειο

Polish Dance Theatre (χορογράφος Jacek Przybyłowicz) με το έργο «45» - Πολωνία
Akram Khan Company (χορογράφοι Dickson Mbi και Joy Alpuerto Ritter) με το έργο «Portraits in Otherness/ Duende & Babae» – Ηνωμένο Βασίλειο

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ